Първата сериозна сензация в Лига Европа вече е факт. Отборът

...
Първата сериозна сензация в Лига Европа вече е факт. Отборът
Коментари Харесай

Сензацията е факт: Вардар взе скалпа на Фенербахче

Първата сериозна сензация в Лига Европа към този момент е реалност. Отборът на Вардар (Скопие) отстрани турския гранд Фенербахче в плейофа за влизане в групите на шампионата. Македонският първенец победи с 2:1 в гостуването си в Истанбул през днешния ден, а в първия мач на собствен терен бе спечелил с 2:0 и с общ резултат 4:1 взе скалпа на надалеч по-именития си противник.

След загубата в първия дуел, " фенерите " бяха принудени да бъдат по-агресивни в предни позиции, само че дълго време Вардар удържаше нулевото тъждество. Все отново в 61-ата минута отбраната на македонците се пропука при един корнер, Мартин Шкъртел с глава продължи към Роман Нойщедтер, който от близко засече топката във вратата за 1:0.

Вардар обаче доста бързо укроти ентусиазма на турския отбор. В 68-ата минута гостите проведоха бърза контраофанзива, Жаба Жигаури бе изведен на скорост, финтира двама бранители и от паднало състояние по малко чудноват метод съумя да промуши топката под плонжа на вратаря.

Така Фенербахче към този момент се нуждаеше от три попадения, с цел да продължи напред и за турците това изглеждаше като много сложна задача. Те пробваха обезверен взлом, само че в добавеното време бяха осъдени след нова контра на Вардар, приключена от Григоров за крайното 1:2.

В последна сметка Вардар влиза в групите на Лига Европа, а Фенербахче ще ближе раните си и ще се бори само на домашната сцена.

Фенербахче - Вардар 1:2 (в първия мач 0:2)
1:0 Нойщедтер (61)
1:1 Жигаури (68)
1:2 Григоров (91)

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР