Първата седмица на звездната кампания – Треска за Оскари на

...
Първата седмица на звездната кампания – Треска за Оскари на
Коментари Харесай

Разтърсваща премиера и жанрово разнообразие в първата седмица на „Треска за Оскари“

Първата седмица на звездната акция – " Треска за Оскари " на филмовия канал KINO NOVA ще открие номинираният за две награди " Оскар " премиерен за българския ефир филм - " Вестник на властта " довечера в 20.00 ч. В него лъжите на четирима американски президенти по отношение на войната във Виетнам ще бъдат разкрити от първата жена издател на вестник в Съединени американски щати, в чиято роля влиза най-често номинираната звезда в историята на премиите " Оскар " Мерил Стрийп. През 1971 година над 7000 страници със секретни документи от Пентагона изтичат и героинята повежда борба за правдивост и изобличаване на държавното управление във злокобни прикрития и операции. В същия ден от 22.20 ч. феновете ще могат да видят още напрегнатия роман за бойци от първокласен отряд – " Войната е опиум " с 9 номинации и 6 награди " Оскар ".

Във вторник следва киноманите да се насладят на два трилъра - носителя на една премия на академията - " Враг номер едно " от 20.00 ч. за издирването на Осама Бин Ладен и трилъра " Талантливият мистър Рипли " с пет номинации за " Оскар " от 23.15 ч., в който пресметливият и упорит Том Рипли (Мат Деймън) има вяра, че е по-добре да бъдеш подправен някой, в сравнение с същински никой.

Анджелина Джоли ще влезе в кожата на опитния сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ - Солт в сряда в едноименния филм от 20.00 ч. по KINO NOVA. В 22.00 ч. пък Том Ханкс ще се превъплъти в ролята на младия юрист Андрю Бекет, за която получава и първия си " Оскар "  за Най-добра основна мъжка роля. Лентата " Филаделфия " се сблъсква с неуместни тематики за обществото, от които зависи животът и ориста на Андрю, уволнен от влиятелна адвокатска фирма поради своето заболяване.

В четвъртък от 20.00 ч. по KINO NOVA Джулия Робъртс ще се трансформира в борещата се за правдивост " Ерин Брокович " , която ѝ носи премия " Оскар " за Най-добра основна женска роля. Спечелилият наградата за Най-добра кинематография през 1995 година " Легенди за пристрастеността " пък ще напомни епичната история за трима братя и техния татко в 22.40 ч.

На 1 февруари Шон Конъри и Никълъс Кейдж ще извършват основните функции в спечелилия овациите на рецензията екшън " Скалата " в 20.00 ч. по KINO NOVA, а незабавно по-късно, в 22.45 ч. някогашният морски пехотинец Томи Конлън (в ролята Том Харди) ще бъде заставен да се изправи против брат си – Брендън Конлън (Джоел Едгертън) в спортната драма " Бойна кръв ".-->

" Треска за Оскари " продължава с хитовото фентъзи " Господарка на злото "  в събота от 20.00 ч., когато Анджелина Джоли ще покаже непознатото си лице като злата магьосница от " Спящата хубавица “ – Злодеида. А в 22.00 ч. награденият с " Оскар " – " Разум и усеща " ще напомни историята на акомодацията на класическата новела от Джейн Остин.

В неделя феновете ще могат да видят сантименталната комедия с наградa " Оскар " за Най-добра основна женска роля, Най-добра поддържаща женска роля и Най-добър сюжет - " Лунатици " от 20.00 ч. по KINO NOVA. Биографичната драма " Луди години " от 22.10 ч. по KINO NOVA пък ще постави края на първата седмица на акцията " Треска за Оскари ".

Финал на акцията на 24 февруари след среднощ ще сложи церемонията по връчване на 91-те награди на филмовата академия на Съединени американски щати, което ще се излъчва непосредствено по KINO NOVA. Кои ще бъдат огромните спечелили, следва да стане ясно напълно скоро. Дотогава феновете ще могат да проследят най-интересните моменти от подготовката с извънредни изявленията и репортажи по NOVA, както и със селекцията филми част от акцията “Треска за Оскари “ по KINO NOVA всяка вечер от 28 януари от 20.00 ч .  Най-запалените кино почитатели ще имат опцията да завоюват специфични брандирани награди във Фейсбук.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР