Първата самостоятелно разработена подводница на Тайван, Хайкун, ще бъде доставена

...
Първата самостоятелно разработена подводница на Тайван, Хайкун, ще бъде доставена
Коментари Харесай

Тайван построи първата си подводница, започват изпитанията й

Първата независимо създадена подводница на Тайван, " Хайкун ", ще бъде доставена на военноморския флот на острова до ноември тази година. Това споделя в изявление за тайванския вестник Tzuyu Shibao, ръководителя на Борда на шефовете на корпорацията CSBC, която построи подводницата, Чжен Венлун.

Той отбелязва, че тестванията за акостиране на подводницата се организират по график. " Официално, съгласно контракта, срокът за доставка е ноември 2025 година. Разбира се, има още доста време до тогава. Ако се придържаме към сегашната скорост на тествания на подводницата, ще можем да ги приключим и предадем подводницата на военния флот по-рано от посочените периоди в контракта ", споделя той.

Строителството на " Хайкун " стартира през 2020 година Рабтата по водещия транспортен съд от тази серия се извършваше на три смени в денонощието, а подводницата беше спусната на вода през септември предходната година.

Подводницата с водоизместимост от 2,5 хиляди до 3 хиляди тона, е снабдена с шест торпедни установки Mk-48. Както заяви Централната осведомителна организация на острова, програмата планува строителството на общо до осем подводници по този план.

Очаква се, че подводниците от тази серия ще получат на въоръжение противокорабни крилати ракети UGM-84 Harpoon.

Понастоящем подводният флот на Тайван се състои от четири дизелово-електрически подводници. Двете от тях са издигнати в Съединени американски щати през 40-те години на предишния век и се употребяват единствено за учебно-тренировъчни цели. Другите две подводници са издигнати в Нидерландия през 80-те години на предишния век и са трансформация на подводниците Zvardvis.
 Военен спор към Тайван? Икономическите загуби в света биха били несравнимо по-големи от тези при финансова рецесия
Военен спор към Тайван? Икономическите загуби в света биха били несравнимо по-големи от тези при финансова рецесия

Колко действително във финансово изражение би изгубила стопанската система на Съединени американски щати, Китай и света
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР