Първата ракета на България Виктория Томова записа впечатляваща победа на

...
Първата ракета на България Виктория Томова записа впечатляваща победа на
Коментари Харесай

Виктория Томова с впечатляваща победа на турнир от сериите WTA 125 в Будапеща

Първата ракета на България Виктория Томова записа впечатляваща победа на старта на шампионата на клей от сериите WTA 125 в унгарската столица Будапеща с награден фонд от 115 хиляди $.

Българката направи поврат и победи с 4:6, 6:0, 6:2 третата сложена и №75 в международната класация Жасмин Паолини от Италия. Томова позволи пробив за 2:4 в първия сет, само че съумя да го върне при 4:5. За страдание Вики позволи нов брейк в идващия гейм и отстъпи с 4:6. Томова изигра страховит втори сет и го завоюва на нула за 31 минути. Добрата серия на българката продължи и тя поведе с 3:0 във третата решителна част. Последва замяна на пробиви до 5:2 изгода на Томова. При този резултат Вики направи още един пробив и затвори мача с 6:2 за 2 часа и 4 минути игра.

За триумфа си Томова проработи 15 точки за международната класация. Във втория кръг Виктория ще се изправи против №99 в света Юлия Грабър от Австрия. Двете играха за първи път по-рано през сезона в Оейраш (Португалия) през април, като Томова завоюва мъчно с 3:6, 7:6(5), 6:3.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР