Първата ракета на България в тениса Григор Димитров загуби нови

...
Първата ракета на България в тениса Григор Димитров загуби нови
Коментари Харесай

Григор Димитров посреща седмицата като №78 в света

Първата ракета на България в тениса Григор Димитров загуби нови четири позиции в международната класация и от през днешния ден ще слезе на 78-о място в подреждането на професионалната асоциация (АТР). Това е най-ниското класиране на 28-годишния хасковлия през последните повече от 7 години. За финален път той беше по-назад на 28 май 2012 година, когато се намираше под №87 в света.

Само през последните четири месеца Григор се свлече с тъкмо 50 места - на 15 април 2019 година той беше 28-и в ранглистата. Оттогава обаче някогашният №3 в света има едвам 8 победи от 20 мача, като два от триумфите му бяха в квалификациите за шампионата в Женева (Швейц) в края на май. След " Ролан Гарос " Димитров има единствено една победа от седем участия, като през последните две седмици отпадна в I кръг на " Мастърс " в Монреал (Кан) и Синсинати (САЩ) с провали против Стан Вавринка (Швейц).

През тази седмица най-хубавият ни тенисист ще почива, а от другия понеделник ще се включи в Откритото състезание на Съединени американски щати в Ню Йорк (26 август–8 септември). През предходната година нашият загуби още на старта на главната скица в последния за годината шампионат от Големия шлем (също от Вавринка), тъй че не е заплашен от нова сериозна загуба на актив за международната класация.

Късно нощес трябваше да бъде излъчен първенецът на шампионата в Синсинати, откакто до финала сензационно стигнаха Даниил Медведев (Рус) и Давид Гофен (Бел). На 1/2-финалите 23-годишният руснак детронира миналогодишния първенец и №1 в света Новак Джокович (Сър) след поврат с 3:6, 6:3, 6:3.

" Мисля, че изиграх в действителност добър мач - разяснява сърбинът. - Но когато някой сервира със 128 благи в час при втори сервис, не прави съвсем никакви двойни неточности и се бори за всяка топка, просто би трябвало да свалиш шапка и да го поздравиш. Нямаше доста какво да сторя. Определено не му липсва убеденост. Когато си толкоз убеден, си даваш късмет за такива удари. Поздравявам го. Той заслужаваше да завоюва този мач. Работи за своето място в Топ 5. Определено е един от най-хубавите играчи в света. "

В другия 1/2-финал Гофен съкруши Ришар Гаске (Фр) с 6:3, 6:4 и стана първият белгиец, достигнал до край в сериите " Мастърс ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР