Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров започна

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров започна
Коментари Харесай

Григор се справи с Барер след два тайбрека в първия си мач в Мадрид

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на сингъл на Мастърс шампионата в Мадрид, откакто в среща от втория кръг надигра французина Грегоар Барер след два тайбрека - 7:6(6), 7:6(2).

Мачът сред двамата продължи близо два часа, като любопитното е, че Димитров и Барер не си размениха нито един пробив в хода на срещата.

В първия сет единствената опция да бъде извоювано подаването на съперника се откри пред французина в петия гейм, само че Димитров я отрази и съумя да поведе с 3:2. В последна сметка се стигна до тайбрек, в който Барер имаше сетбол при 6-5 точки в своя изгода, само че българинът не трепна и завоюва всяка една от идващите три точки, с цел да затвори частта в своя изгода.

Във втория сет още веднъж 56-ят в ранглистата Грегоар Барер беше по-близо до пробива, като в осмия гейм пропиля цели четири благоприятни условия да поведе с 5:3 и да се приближи единствено на гейм от вкарването на мача в трета решителна част. Впоследствие още веднъж се стигна до тайбрек, в който този път Григор беше праволинеен и след 7-2 точки стигна до крайния триумф.

По този метод Григор Димитров към този момент е в третия кръг на Мастърса в Мадрид, където чака спечелилия от мача сред №1 в схемата Карлос Алкарас и финландеца Емил Руусувуори.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР