Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се
Коментари Харесай

Григор Димитров се изкачи до 16-а позиция световната ранглиста по тенис

 Efbet2023 Horizontal
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров се изкачи с три позиции в международната класация и към този момент е №16. Българинът завоюва 315 точки след достигането до полуфинал на шампионата от сериите Мастърс в Шанхай и към този момент е с актив от 2195 пункта.

Това е най-хубавото класиране на Димитров в ранглистата от повече от две години и половина. За последно той още веднъж беше №16 в света на 22 март 2021 година. 

За българския тенисист следва отмора през тази седмица, откакто отдръпна поръчката си за шампионата от сериите АТР 250 в Антверпен. Следващото му присъединяване е в конкуренцията от сериите АТР 500 във Виена, която стартира на 23 октомври.

Лидер в международната класация при мъжете остава Новак Джокович, който пропусна шампионатите в Китай, следван от Карлос Алкарас и Даниил Медведев. Яник Синер е четвърти, а с две места до №5 се изкачи Андрей Рубльов, който спря Димитров на полуфиналите в Шанхай. Шести, седми и осми са надлежно Холгер Руне, Стефанос Циципас и Каспер Рууд, а топ 10 допълват Александър Зверев и Тейлър Фриц.

Най-големият скок в Топ 20 направи Хуберт Хуркач. Полякът, който стана първенец в Шанхай след триумф с 6:3, 3:6, 7:6 (8) против Рубльов, се изкачи с 6 места и към този момент е №11.

При дамите първата ни ракета Виктория Томова загуби три позиции и към този момент е 98-а в ранглистата. Начело остава Арина Сабаленка, следвана от Ига Швьонтек и Коко Гоф. Джесика Пегула и Елена Рибакина допълват топ 5, следвани от Мария Сакари, Онс Жабер и Маркета Вондрушова, а топ 10 затварят Каролина Мухова и Каролин Гарсия. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР