Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров постигна

...
Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров постигна
Коментари Харесай

Григор Димитров победи Алкарас и е на полуфинал в Маями

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров реализира невероятна победа над международния №2 Карлос Алкарас с 2:0 сета (6:2, 6:4) за 1 час и 33 минути и се класира за1/2-финалите в извънредно мощния шампионат от сериите „ Мастър 1000 “ в Маями.

Първият сервис в мача бе изпълнен от Григор Димитров. Геймът бе доста завързан, като първоначално Алкарас осъществя няколко точки, само че първи до преимущество стигна Гришо и с удар над глава взе първия гейм в мача! Благодарение на своята експанзия, българинът стигна до два шанса за пробив при сервис гейма на испанеца, който е подложен под №1 в схемата на шампионата. След директна точка от сервис на Алкарас, Гришо изчака момента си и осъществя втория късмет за пробив, с цел да поведе с 2:0. Три следващи неточности от форхенд на българина доведоха до късмет за рибрейк на Алкарас, само че Гришо стигна от 15:40 до 40:40, а след това съумя да вземе маратонския гейм и при първата отмора в мача той водеше с 3:0. В четвъртия гейм на първия сет Гришо изоставаше с 0:40, само че стигна до точка за пробив. Карлитос Алкарас обаче съумя да се завърне в гейма и на два пъти да не допусне да бъде продънен. Впоследствие испанецът стигна до преимущество и с огромни старания съумя да завоюва гейма - 1:3. Световният №2 продължи с положителната си игра и при подаването на Гришо съумя да навакса 2 точки закъснение, само че Гришо го разноски по корта и стигна до точка за продобиване на гейма, който бързо по-късно отиде на сметката на българина - 4:1. Отговорът на младата звезда на международния тенис не закъсня - гейм на нула и 2:4. Българинът не позволи инерцията да окрили противника му и взе елементарно своето подаване, повеждайки с 5:2. Световният №12 успяда поведе с 3:0 при сервис гейма на испанеца, Алкарас изравни до 30:30, само че по-късно сгреши и се стигна до сетбол за Григор Димитров, който той взе и по този начин завоюва сета с 6:2.

Григор Димитров още веднъж сервираше първи, като бе повече от безапелационен, печелейки гейма на нула. Класата на Алкарас обаче си сподели думата и той изравни резултата - 1:1, след гейм на нула. Добрата игра на 32-годишния Димитров му оказа помощ да завоюва идващия гейм и да поведе с 2:1 при първата отмора в сета. При идващия гейм 12-години по-младият Алкарас позволи огромна неточност и даде опция за пробив на Гришо, който я материализира - 3:1! Хасковлията затвърди пробива си с гейм на нула, с който поведе с 4:1 и сподели, че е пристигнал на корта единствено за едно - победа над лидера в схемата на шампионата. Следващият гейм бе изключително яростен, като и двамата стигаха до преимущество, което бързо по-късно се връщаше в начална позиция 40:40. В последна сметка обаче, испанската вяра съумя да завоюва гейма и да остане в мача - 2:4. Играта на Алкарас потръгна и той поведе с 40:0 при сервис гейма на Григор и съумя да пробие на собствен ред - 3:4. След това международният №2 затвърди пробива, печелейки своя сервис гейм, с цел да стигне до тъждество 4:4 в сета. Българинът съумя да спре стремежа на Алкарас, вземайки идващия гейм, който приключи с директна точка от сервис на Гришо за 5:4. При сервиса на Алкарас Григор сподели, че прави невероятни ретури и осъществя втория си пробив, който означаваше единствено едно - Гейм, Сет, Мач, Димитров!

На полуфиналите Григор Димитров ще се изправи против Александър Зверев, който победи Фабиан Марожан на 1/4-финалите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР