Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова записа

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова записа
Коментари Харесай

Страхотна Виктория Томова с трета поредна победа в Дубай

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова записа чудесна победа в първия кръг на главната скица на шампионата от сериите WTA 1000 в Дубай, откакто надигра с 6:3, 6:1 естонката Кая Канепи.

За Томова това бе трети следващ триумф на кортовете в арабското емирство, откакто преди този момент тя сполучливо преодоля квалификациите на конкуренцията.

Днес пък 27-годишната софиянка изигра най-силния си дуел от началото на сезон, като доминираше напълно против опитната Канепи, която е някогашна №15 в света, а понастоящем заема 48-та позиция в международната класация.

Вики Томова осъществя пет пробива против единствено един за естонката и изцяло справедливо постави точка на разногласието в мача след 78 минути на корта.

Така най-хубавата ни българска тенисистка се класира за втория кръг в Дубай, където към този момент я чака доста по-сериозен противник в лицето на международната №3 Джесика Пегула.

До този миг Томова и 28-годишната американка в никакъв случай не са се срещали, а първият им дуел ще се организира във вторник (21 февруари).





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР