Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова записа

...
Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова записа
Коментари Харесай

Вики Томова с втори пореден успех в квалификациите на US Open

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова записа втори следващ триумф в квалификациите на US Open, откакто надигра с 6:3, 7:6(10) швейцарката Жоан Зугер.

Така, Томова се приближи единствено на една победа от класиране за главната скица на последния за годината шампионат от Големия шлем.

Двубоят сред Томова и Зугер изобилстваше от пробиви, като двете тенисистки се размениха общо петнадесет в границите на двата сета, които бяха изиграни.

В първата част българката загуби на три пъти своето подаване, само че пък на четири пъти проби съперничката си, с цел да измъкне сета след 6:3.

Във втория сет пък двете си размениха по четири пробива и закономерно се стигна до тайбрек. В него Томова избави сетбол при 5-6 точки, а по-късно на собствен ред пропусна две благоприятни условия да затвори срещата. В последна сметка при третия си късмет международната №95 не сбърка и по този начин постави точка на разногласието след 1 час и 44 минути игра.

В спор за място в главната скица Вики Томова ще се изправи Виктория Кузмова от Словакия. До момента българката води с 3-1 победи в срещите посред им.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР