Първата ракета на България при жените Виктория Томова успя да

...
Първата ракета на България при жените Виктория Томова успя да
Коментари Харесай

Виктория Томова проби в основната схема на Australian Open

Първата ракета на България при дамите Виктория Томова съумя да се класира за главната скица на Australian Open.

В среща от третия кръг на квалификациите тя не остави никакви шансове на румънката Ирина Мария Бара (№136 в международната ранглиста) и я победи с 6:2, 6:1 за 78 минути. По този метод софиянката, която е 119 в света международната класация, се класира за повторно в кариерата си за главната скица на Откритото състезание на Австралия след дебютното ѝ присъединяване през 2018 година.

26-годишната Томова позволи пробив още в първия гейм на първия сет, само че завоюва идващите пет гейма, с цел да поведе с 5:1. Бара върна един пробив, само че нашата сънародничка отговори с рибрейк и завоюва първата част с 6:2.

Томова поведе бързо с 4:0 във втория сет преди румънката да върне единия пробив и да понижи изоставането си. Вики обаче не ѝ остави шансове в идващите два гейма и затвори мача след 6:1 във втората част.

Успехът е трети за Томова в квалификациите в Мелбърн след успехите над Деспина Папамихаил и Кейти Суон. Тази година тя е единственият български представител при дамите в Australian Open. Другият роден участник е Григор Димитров при мъжете.
 Григор Димитров остава №28 в света
Григор Димитров остава №28 в света

Спад в класирането на Мико Кузманов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР