Първата ракета на България Григор Димитров започна с успех сезона

...
Първата ракета на България Григор Димитров започна с успех сезона
Коментари Харесай

Гришо прескочи първия капан в Монте Карло

Първата ракета на България Григор Димитров стартира с триумф сезона на клей. Той преодоля втория кръг на мощния Мастърс в Монте Карло, откакто се оправи с непоставения французин Пиер-Юг Ербер, показва
 
След съвсем двучасова борба на корт „ Рение III “, Гришо пречупи стимулирания си противник, макар че загуби първия сет. В последна сметка след 3:6, 6:2, 6:4 към този момент е напред в конкуренцията и ще се надява на ново мощно показване.
 БГНЕС
Това беше първи мач сред двамата на сингъл и макар компликациите, остана на сметката на Димитров. Той ще научи противника си за третия кръг след борбата сред германеца Филип Колшрайбер и испанския експерт на алено Алберт Рамос. Те се срещат в сряда.
 
Първият сет на борбата сред българина и французина стартира с превъзходство за сервиращите, а за жалост Димитров се пропука още при първите си проблеми на личен сервис. Те пристигнаха още в третия гейм и при първата си опция за пробив Ербер поведе с 2:1.
 
Впоследствие затвърди пробива си и задържа тази преднина до самия завършек на частта. Гришо опитваше да навакса изоставането си, само че по този начин и не съумя, а се пропука още един път на личен сервис и в последна сметка противникът му затвори частта след 6:3 в своя изгода.
 БГНЕС
Във втория сет обаче българинът беше изменен. Той действаше доста съсредоточено, дебнеше опциите си и по този начин съумя да пребори противника. Димитров завоюва първия си пробив в мача в петия гейм на сета, след това направи още един и при 6:2 в своя изгода вкара мача в решителен трети сет.
 
В него още веднъж петият в света действаше с оптималната централизация и в последна сметка съумя да стигне до пробив за 3:2. Веднага по-късно обаче пристигна и единственото му съмнение на личен сервис в тази част и Ербер незабавно върна пробива.
 БГНЕС
Но Гришо отвърна стремително, проби още веднъж за 4:3, след това взе подаването си и при 5:3 дишаше доста по-спокойно. В последна сметка французинът взе подаването си, само че на собствен сервис в десетия гейм българинът сподели класа и затвори мача след близо два часа на корта и към този момент е в третия кръг на Мастърса в Монте Карло.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР