Първата ракета на България Григор Димитров запази 19-ото си място

...
Първата ракета на България Григор Димитров запази 19-ото си място
Коментари Харесай

Григор Димитров запази позиция, нов скок за Виктория Томова

Първата ракета на България Григор Димитров резервира 19-ото си място в международната класация на тенисистите и тази седмица.

Плановете на 28-годишния хасковлия съществено се объркаха, откакто Мастърс 1000 шампионата в Индиън Уелс беше анулиран поради случай на ковид в щата Калифорния. Димитров беше от няколко дни там и тренираше с Кристиан Гро за надпреварата.

Димитър Кузманов изкачи една позиция до №317. През уикенда пловдивчанинът стана най-успешният ни тенисист за Купа „ Дейвис “. Кузманов завоюва два пъти при триумфа с 4-1 над състава на Коста Рика и към този момент има 19 победи, като изпревари настоящия капитан Тодор Енев, който е със 17.

На върха няма промени. Води Новак Джокович, следван отРафаел Надал и Доминик Тийм.

При дамите огромен скок направи Виктория Томова, която прогресира с 13 места до №130 в света. 25-годишната софиянка дължи напредването си нагоре на 80-те точки от купата в Съндърланд и осминафиналът на WTA шампионата в Лион.

Другите две българки измежду първите 200 на ранглистата са Изабелла Шиникова, която е №185 и Елица Костова, намираща се на 199-ата позиция.

В челото продължава да води Ашли Барти пред Симона Халеп и Каролина Плишкова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР