Първата ракета на България Григор Димитров говори пред медиите след

...
Първата ракета на България Григор Димитров говори пред медиите след
Коментари Харесай

Григор Димитров: Чувствам се страхотно, развълнуван съм от това, което предстои

Първата ракета на България Григор Димитров приказва пред медиите след втората си поредна петсетова победа на „ Ролан Гарос “, с който изравни най-хубавото си достижение в шампионата от Големия шлем в Париж. Ето какво сподели той след триумфа над Марин Чилич.

„ Това беше доста, доста значим мач за мен, без подозрение. Имах проблеми с рамото в последните два-три месеца. Така че в този момент се усещам ужасно и съм разчувствуван, от това, което ми следва “, стартира 28-годишният тенисист, родом от Хасково.

Димитров изясни и по какъв начин работи с Андре Агаси, който не беше на трибуните и в двата му мача.

„ Той е значима част от екипа ми в този момент. Опитваме се да си вършим график за време, когато можем да работим дружно. Дискутираме доста за тенис. Много съм благополучен да го имам в своя ъгъл. Следващите месеци, след (сезона на трева в) Европа, ще бъде в Съединените щати и съм сигурен, че ще се виждаме постоянно с Андре “, сподели Григор.

Българинът оцени мача с Чилич като извънреден и го назова „ един от най-великите, които съм играл напоследък “. Той изрази уважението си към хърватина, че е вдигал непрекъснато равнището на играта си и по този начин е принуждавал и него да дава най-хубавото от себе си.

Димитров показа, че ще има време да се възвърне физически до петък за срещата със Стан Вавринка.

„ Чувствам краката си прелестно, сигурен съм, че ще бъда подготвен за идващия си мач. Да, рамото малко ме тормози. Събуждам се всяка заран с вярата, че няма да изпитвам болежка. Днес се усещах малко по-добре. Започна да ме наболява по-късно в мача. Ще опитам да преодолея този проблем “, добави Гришо.

При триумф в петък против първенеца от 2015 година Вавринка, Димитров за първи път ще стигне до осминафинал на " Ролан Гарос "./ БНР
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР