Първата работна среща на междуведомствена група, която ще дискутира въпроси

...
Първата работна среща на междуведомствена група, която ще дискутира въпроси
Коментари Харесай

Междуведомствена работна група започва работа по проблема на рибарите във Варненско

Първата работна среща на междуведомствена група, която ще дискутира въпроси за техническото положение на хидротехнически уреди, употребявани за швартоване и акостиране на плавателни средства на територията на област Варна, както и въпроси, свързани с тяхната регистрация, ще бъдат разисквани на следващия ден 14 март от 9.30 до 10,30 часа в Заседателната зала на Областна администрация – Варна, на ул. " Преслав “ 26, оповестиха от пресслужбата на държавния орган в морския град.

Покана за присъединяване в междуведомствената работна група, която ще бъде ръководена от заместител регионалния шеф Огнян Рачев, са получили голям брой представители на 24 институции, дирекции, сдружения и клубове. Сред тях са: Изпълнителна дирекция " Морска администрация Варна “, Пристанище Варна, Министерство на земеделието - Дирекция " Обща политика в региона на рибарството “, ОД Министерство на вътрешните работи – Варна, Регионална инспекция за опазване на околната среда – Варна, изпълнителни агенция по риболовство и аквакултури – Варна, Регионална дирекция за народен строителен надзор Варна при Министерство на регионалното развитие, Служба по геодезия картография и кадастър Варна, Регионална дирекция " ПБЗН “ – Варна, Пристанище Бяла, Басейнова дирекция " Черноморски регион “, " Геозащита‘‘ ЕООД –Варна, представители на риболовен сдружения и спортни клубове.

В дневния ред на съвещанието на Работната група, избрана със Заповед на регионалния шеф от 8 март т.г., са планувани няколко точки:

1. Съгласуване на график на работа за проучване на настоящи лодкостоянки и възможни бъдещи такива места за позициониране на плавателните съдове.

2. Разпределение на задания и отговорности, съгласно функционалната подготвеност на участниците в групата.

3. Писмено подаване на съответни претенции и установени проблеми от участниците в групата, които да бъдат обсъждани в следващи съвещания.

4. Представителите на общинските администрации ще показват резултатите от инспекциите на недвижимите парцели, разказани в Протокола от извършената работна среща на 07.03.2024 година

5. Членовете на всички наранени ведомства да бъдат готови с отговори и документи по поставените задания, разказани в Протокола от съвещанието на работната група извършено на 30.05.2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР