Първата работа на новите общински съветници трябва да е бюджетът

...
Първата работа на новите общински съветници трябва да е бюджетът
Коментари Харесай

Какви трябва да са първите задачи на новите общинари?

Първата работа на новите общински съветници би трябвало да е бюджетът за София, към това се сплотиха някогашните общинари Иво Божков, Робърт Янакиев и Милка Христова в предаването „ Тази заран “.

В служба встъпват също общинските съветници и районните кметове

„ Мисля си какъв брой ще бъде на този хетерогенен общини съвет. Надявам се да намерят метод да работят за софиянци “, сподели Милка Христова.

Тя изясни и кака е процедурата за избиране на ръководител на СОС. По думите й ще има скрито гласоподаване и някоя от кандидатурите би трябвало пъкъла събере 31 гласа. Ако не се съберат тези гласове, се организира ново гласоподаване сред първите двама.

„ Моята прогноза е, че през днешния ден няма да бъде определен ръководител. Ще се наложи на СОС да повтори опита на Народното събрание. Най-възрастният ръководи, само че не може да бъде ръководител, тъй като той има отговорности, които не могат да бъдат дерогирани на различен.

Делото отново ще се гледа навън съвещание

По думите й Българска социалистическа партия в СОС няма да се включи в съдружни болшинства в сегашния съвет.

„ 90% от работа на общинския съвет е рутина. За останалите 10% се веселя, че няма да е елементарно, тъй като образецът от предишното ни демонстрира, че когато една група разполага със успокоение прави каквото си желае и отхвърля доста позитивни оферти на опозицията, единствено тъй като е предложение на опозицията “, уточни от своя страна Иво Божков.

„ За мен е наложително ГЕРБ да са отвън ръководството на София в идващия мандат. В пет следващи избора софиянци демонстрираха, че ГЕРБ губи столицата. Това демонстрира, че София би трябвало да се ръководи от различен “, сподели той.

„ Закъснели са да вършат бюджета на София. Трябва незабавно да си изберат ръководител и заместници и да стартират работа “, акцентира Робърт Янакиев.

Съветници ще имат ПП-ДБ и „ Спаси София “, ГЕРБ-СДС, „ Българска социалистическа партия за България “, „ Възраждане “, Има Такъв Народ, КОД и Вътрешна македонска революционна организация

„ София и България демонстрираха, че не желаят да гласоподават. Хората не отидоха да гласоподават. Най-голямата партия взима председателското място, а втората и третата по един заместител “, сподели той.

„ Всичко е въпрос да се седне на масата, да степенуват нещата и да се гласоподават “, сподели Янакиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР