Първата половина на септември ще бъде прекрасна за море. До

...
Първата половина на септември ще бъде прекрасна за море. До
Коментари Харесай

Какво време ни очаква през септември?

Първата половина на септември ще бъде прелестна за море. До 15 септември температурата на водата ще бъде най-малко 25 градуса. Това сподели климатологът проф. Георги Рачев. Септември е месецът, който е границата сред лятото и есента. За огромна част от България септември е характерен летен месец с доста високи температури – Югозападна България, Горнотракийската равнина, региона към Хасково и Свиленград и по морето. Високите месечни температури, които наблюдавахме за август, ще пренесат и в септември. Ще бъде хубаво времето, слънчево. Около 7-8 септември може да има повече облаци и слаби превалявания.

По-сериозно захлаждане и повече превалявания вероятно чакаме в интервала 21-25 септември, съобщи проф. Рачев, за " Новини.бг ". Средната температура за септември се чака да бъде към и малко над естествената – в порядъка на 17-20 градуса. Засега прогнозата е преваляванията през септември да са малко – в Източна България и черноморското крайбрежие и по-малко от естественото, до момента в който над западната част от страната преваляванията са в норма. Хубав, топъл месец – както обичат да споделят по-възрастните хора – златна есен, уточни климатологът.

Очаква ни естествена и малко по-топла есен от междинните климатични стойности. Убеден съм, че преваляванията ще бъдат в нормата, като се изключи октомври, когато преваляванията ще бъдат малко по-високи от естествените, сподели още проф. Георги Рачев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР