Първата половина на месец януари бе обхваната от скандала с

...
Първата половина на месец януари бе обхваната от скандала с
Коментари Харесай

Доказано: Джокович е прекарал COVID-19 и документите му са напълно легитимни!

Първата половина на месец януари бе обхваната от абсурда с визата на Новак Джокович, която на два пъти му бе анулирана от австралийските управляващи. Последната дума имаше Федералният съд на страната, който отсъди, че сърбинът би трябвало да напусне Австралия неотложно, лишавайки го от опция да се състезава на Аустрелиън Оупън.

Множество международни медии твърдяха, че международният номер едно разполага с подправени документи за прекаран ковид, които е употребявал, с цел да се снабди с здравно изключение, позволяващо му да влезе в страната. Днес обаче сръбската прокуратура заяви, че е завършила следствието на документите на Джокович и те са изцяло законни, като Сръбското здравно министерство е удостоверило за това след направена обстойна инспекция.

" На 12 януари получихме неизвестен сигнал, че незнайна персона е фалшифицирала документа на Новак Джокович за прекаран COVID-19, както и документите му от PCR проби, които той е употребявал, с цел да влезе на територията на Австралия и да взе участие на Откритото състезание на Австралия чрез здравно изключение. Адвокатите на господин Джокович са употребявали същите тези документи по време на делата, свързани с анулацията на визата му.

След инспекция въз основата данни е установено, че Новак Джокович е бил тестван неколкократно, и е потвърдено, че резултатите от тестванията, направени на 16 декември и 22 декември 2021 година, са годни ", гласи изказването на прокуратурата на Сърбия.

Novak Djokovic`s Covid-19 tests taken prior to the Australian Open were
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР