Първата политическа сила трябва да направи всички усилия да състави

...
Първата политическа сила трябва да направи всички усилия да състави
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: България се нуждае от една модерна левица, която мисли за държавата, каквато е БСП

" Първата политическа мощ би трябвало да направи всички старания да сформира държавно управление. Това е виновното и държавническото държание. Видяхте, че Българска социалистическа партия по този метод се държахме в предходния кабинет. Във времето, когато падна кабинетът " Петков ", направихме всички вероятни опити да продължи ръководството в страната и да не се стига до предварителни парламентарни избори. Така че това в този момент се пада на ГЕРБ и би трябвало да положат всички старания, с цел да могат да изкарат страната от тази тежка обстановка, в която се намира. “ Това съобщи членът на ИБ на Българска социалистическа партия и ръководител на Предизборния щаб на левицата Борислав Гуцанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той не може да не одобри избора на хората ГЕРБ да се върне на власт и означи, че това е прекомерно необичайно за него. Според него има доста разновидности за ръководство, само че първо би трябвало да се изчака процедурата по връчване и диалозите към първия мандат. " Ситуацията е извънредно тежка и комплицирана, само че Българска социалистическа партия от 12 години сме в изострен спор с партия ГЕРБ и по тази причина декларирахме напълно изрично, че няма да участваме в коалиция с тях “, напомни той и добави, че единствено през последната година от ръководството на ГЕРБ 7.8 милиарда лева са били дадени без търг, без конкурс и без Закон за публичните поръчки, а за това няма нито един осъден.

" С " Продължаваме промяната " имаме разговор, тъй че с тях, в случай че се стигне до втория мандат, ще водим диалози. Ако има трети мандат, също ще водим диалози “, съобщи Гуцанов, само че посочи, че не вижда по какъв начин би могъл да стане диалог с ГЕРБ. " С Движение за права и свободи нашите връзки са мощно охладнели. Остават останалите политически партии. Въпрос е на държавническо държание и мъдрост - нещо, което Българска социалистическа партия го показахме по един неоспорим метод през годините “, сподели още той във връзка с вероятните обединения.

По думите му би трябвало да се приказва за това накъде върви България и кое е най-важното за тази зима - за Българска социалистическа партия това е да няма енергийна рецесия, да няма хора, които да умират от мраз и апетит и да има мир.

" Българска социалистическа партия се държахме по един изкусен метод “, безапелационен е социалистът и продължи: " Успяхме да вдигнем пенсиите, да увеличим помощите за младите фамилии. Направихме всичко допустимо да не се стигне до директно предоставяне на оръжие към Украйна. “ Той разясни, че са очаквали да вдигнат резултата си на тези избори, тъй като с помощта на Българска социалистическа партия са се създали неща, които предходното държавно управление не е съумяло за цялостен мандат.

Гуцанов не смята, че Българска социалистическа партия е в рецесия. " Необходими са несъмнено съществени укрепителни ограничения, с цел да можем на идващите избори да създадем резултат, който да бъде заслужен. България се нуждае от една съвременна левица, която мисли за страната, каквато е Българска социалистическа партия “, уточни той и добави, че по тази причина в събота левицата се събира на пленум, с цел да организира този разговор какво вътре би трябвало да се направи в партията.

По думите на социалиста е имало мощно съсредоточена офанзива към Българска социалистическа партия. " Стана по този начин, че огромна част от фрагментите, назначени от Българска социалистическа партия, бяха освободени през интервала на служебния кабинет. Аз не видях от служебния кабинет и от Радев офанзиви към ГЕРБ, Движение за права и свободи или " Възраждане ", само че имаше към нашите политики. Нещата бяха съсредоточени главно към Българска социалистическа партия и малко или доста към " Продължаваме промяната ", сподели още Борислав Гуцанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР