Първата политическа сила – ГЕРБ-СДС, смята, че нормативни поправки са

...
Първата политическа сила – ГЕРБ-СДС, смята, че нормативни поправки са
Коментари Харесай

Как политическите партии реагираха на трагедията с граничния полицай

Първата политическа мощ – ГЕРБ-СДС, счита, че нормативни ремонти са наложителни. За това обаче е необходим постоянен кабинет. Даниел Митов от ГЕРБ напомни, че мигрантския напън към България е бил много по-сериозен и сходни произшествия не са били вероятни, тъй като сме работили доста добре с турската и гръцката страна.

 

" Тази съгласуваност беше изгубена във времето и за жалост се стигна до драматичен случай. Ще би трябвало да създадем обзор на законодателството, дали и там са вероятни някакви промени, които превантивно сходен вид произшествия да адресират. Но за жалост във времето, отново споделям, това си е работа на държавното управление, нужно е постоянно държавно управление, не служебни, които да подобрят координацията с нашите сътрудници от Република Турция и Република Гърция. Друг отговор няма. "

 

Депутатът от " Продължаваме промяната " и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков съобщи, че граничният надзор от турска страна би трябвало да бъде засилен, тъй като там постоянно по думите му лица се движат необезпокоявани.

 

" Всички да се обединим за това да желаяме въпреки всичко някакво обяснение, някакво подпомагане от турската страна да ни помогне в действителност, в случай че се работи от тази територия да може да се проверява взаимно от България и Турция и да се откри кой е причинителят на това ликвидиране. Това би трябвало да мислим, а не тук да политиканстват и да се чудят върху кой да хвърлят виновността, върху политическия съперник, несъмнено. Рашков бил отговорен, Демерджиев бил отговорен, а пък те почтените, дето пребиха хората на площада са непричом за нищо ", сподели Рашков, представен от БНР.

 

Атанас Зафиров от Българска социалистическа партия посочи, че са нужни по-тежки санкции за трафиканти по границата.

" Категорично, законодателни промени и тежки санкции за трафикантите, тъй че даже да не си помислят за сходно него "

 

Атанас Атанасов от " Демократична България " сподели:

" Има принцип в работата – значимо е да има неотвратимост, тъй че не е казусът тук в размера на наказванията, а в това да бъдат разкривани закононарушенията и бързо да отиват на съд. И една дума във връзка с граничното оборудване – за следващ път излиза наяве, че е безусловно некачествено и оттова идват огромните проблеми. "

Лидерът на " Български напредък " и някогашен длъжностен министър председател Стефан Янев съобщи, че в този момент би трябвало да се преглежда професионалната страна на въпроса и методът, по който страната провежда процеса.

 

" Дали би трябвало да продължава тази система на командироване на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, в тази ситуация подкрепени от чиновници на Министерството на защитата, или е извънредно време страната, от гледна точна на  изпълнителната и законодателната власт, да потърси това решение, което да направи допустимо щатовете на " Гранична полиция ", които се занимават с тази характерна активност, да бъдат увеличени със съответния бюджет, тъй че тази активност да е открита от хора, които се занимават с това, познават терена, познават дилемите. "

 

Като посягане против страната, дефинира случилото се водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Въпросът е докога ще поносим сходни похищения. Докато незаконните имигранти стартират да стрелят против българските служители на реда и българските жители в центъра на столицата ли? В този миг България има потребност от решителни дейности, подхванати от българското държавно управление. "

 

От Движението за права и свободи (ДПС) резервират безмълвие за момента.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР