Първата полетна ракета-носител “Ангара-А5 беше изпратена на космодрума Восточний за

...
Първата полетна ракета-носител “Ангара-А5 беше изпратена на космодрума Восточний за
Коментари Харесай

Първата ракета-носител “Ангара-А5” беше изпратена за тестване на космодрума Восточный

Първата полетна ракета-носител “Ангара-А5 ” беше изпратена на космодрума Восточний за летателни тествания. Това се оповестява в телеграм-канала на Роскосмос.

“Първият полет Ангара-А5 беше изпратен за тествания на дизайна на полета в Восточный. Сега на космодрума е приключено основаването и тестването на функционалността на инфраструктурата на техническия комплекс за подготовка на ракети Ангара. Специалистите на Роскосмос приключиха и потвърдиха готовността и работоспособността на системите за изстрелване “, означават от Роскосмос. И прибавят, че галактическата инфраструктура за „ Ангара “ на космодрума е подготвена да стартира подготовката за изстрелване на първата ракета.

“Ангара ” е семейство съветски ракети-носители от лек до тежък клас. Новото семейство употребява екологично чисти горивни съставни елементи. Първите два изстрелвания на тежката „ Ангара “ се състояха на 23 декември 2014 година и 14 декември 2020 година от космодрума Плесецк (1-ви държавен изпитателен космодрум на съветското министерство на отбраната).

В края на ноември първият заместител общоприет шеф на Роскосмос Андрей Елчанинов съобщи на III конгрес на младите учени, че държавната корпорация се надява първото изстрелване на ракетата Ангара от космодрума Восточни да се състои през първото тримесечие на 2024 година

Още вести четете в секция Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР