Първата по рода си площадка за деца със специфични потребности

...
Първата по рода си площадка за деца със специфични потребности
Коментари Харесай

Във Враца откриха първата площадка за деца с увреждания в региона

Първата по рода си площадка за деца със характерни потребности във врачанския район беше открита публично в двора на Дневния център за деца и младежи с увреждания „ Зорница “ /ДЦДМУ/ във Враца. Тя е построена по план „ Спорт за децата с увреждания във Враца ”, с финансовата поддръжка на Обществен дарителски фонд за Враца и фондация „ Америка за България ”.
Проектът се извършва от Сдружение с нестопанска цел „ Зорница “ и е на стойност 14 999 лева ., от които 3 000 лева . е съфинансиране от неправителствената организация и донори от Враца.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, в съслужие със свещеници от епархията. Символичното разкриване на новото оборудване бе направено от представители на Сдружение с нестопанска цел „ Зорница “, Обществен дарителски фонд и Фондация „ Америка за България “.

Люлките, пързалките, катерушките са направени по метод, по който да бъдат безвредни и вероятни за потребление от деца с физически проблеми. Площадката е 100 кв.м. , с мека настилка, сензорна пътека, люлки-гнездо и първата люлка за инвалидни колички във Враца.

На откриването през днешния ден участваха: заместник-кметът Петя Долапчиева, ръководителят на УС на Сдружение с нестопанска цел „ Зорница “ – Христина Младенова, представители на Обществения дарителски фонд за Враца, общественици, родители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР