Първата по рода си IBM Corporate Service Corps инициатива (IBM

...
Първата по рода си IBM Corporate Service Corps инициатива (IBM
Коментари Харесай

Николай Ангелов, IBM: Надявам се ефектът от проектите ни да обхване цяла България



Първата по рода си IBM Corporate Service Corps самодейност (IBM CSC) в София завърши с публична гала в Столична община.
По време на събитието бяха оповестени резултатите от самодейността, която цели да поддържа икономическите благоприятни условия и конкурентоспобност на България в области като стабилно развиване, публично здраве, икономическо развиване и развиване на гениите.
Повече за самодейността ще научите в изявлението на с Николай Ангелов, основен действен шеф на IBM България и Югоизточна Европа

Про боно самодейността на IBM Corporate Service Corps започва през 2008 година, като към този момент девет години работи интензивно. Като част от нея са изпратени 3500 души по целия свят в близо 40 страни. Това са най-хубавите ни експерти съгласно областите, в които организациите и институциите имат потребност от подпомагане. Например, в случай че се нуждаят от маркетингова консултация, се изпращат маркетинг експерти, за други, които търсят техническа помощ, се избират механически експерти и така нататък

Две са аргументите. Едната е, че IBM е световна компания, нашите клиенти са по целия свят и надлежно се възползваме от всяка опция, с цел да допринесем за развиването на обособените райони. Всички ние - като хора и като общество, живеем по-добре вследствие на това. Разбира се, има региони, където сходни начинания са по-необходими, най-често в разрастващите се страни, където се постанова да сме и по-активни. Другата причина е обвързвана с мотивацията на чиновниците ни, доколкото сходни стратегии носят добавена стойност и за екипите ни. Благодарение на IBM CSC чиновниците ни се срещат с разнообразни култури, обичаи и гледни точки. Това оказва помощ и на нас като компанията да се развиваме непрекъснато и в по-добра посока.

В София гениите на IBM работиха с четири Неправителствени организации и институции – план Зелена София на Столична община, Агенция по трансплантациите, Център за приобщаващо обучение и Airbg.info. Изпълнението на плановете ще докара до възстановяване на образователната среда, на чистотата на въздуха и на градската среда като цяло. Надявам се резултатът да обхване освен София, само че да има и по-мащабен обсег - в цяла България. Знаете да вземем за пример, че тематиката с високите равнища на прахови частици във въздуха, е годна освен за столицата. Подобен вид планове, отворени към хората, построяват нашето общество и освен това – надграждат го. Това ни кара да мислим положително за бъдещето.

Надявам се в скоро време да посрещнем идващия екип на IBM CSC, който да помогне и на други организации в България. Искаме да подобрим работата и живота на жителите, като за задачата работим интензивно и с университетите.

Партнираме си с всички огромни висши образователни заведения, като интензивно се включваме и при подготовката на образователните стратегии. Важно е в тях да попадат настоящи тематики и предмети, част от модерния метод на живот. Това освен прави студентите по-конкурентоспособни на пазара на труда, тъй като получават умения, основани на икономическите потребности на 21 век, а способства и за софтуерното развиване на страната и поддържа икономическите качества на България.
Николай Ангелов е основен действен шеф на IBM България и Югоизточна Европа. Под негово управление са всички бизнес интервенции в Унгария, Румъния, Хърватия, Словения, България и Сърбия. Николай разполага с богат професионален опит и заема редица управнически позиции в IBM в региона на финансите.
Бил е финансов шеф на IBM Глобални пазари, интернационалните бизнес партньорства и цифрови продажби за ЦИЕ, Близкия изток и Африка, финансов шеф на IBM България и Югоизточна Европа, както и финансов шеф на IBM Сърбия.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР