Първата по рода си енциклопедия „България“ ще бъде представена на

...
Първата по рода си енциклопедия „България“ ще бъде представена на
Коментари Харесай

Излиза нова енциклопедия за България

Първата по рода си енциклопедия „ България “ ще бъде показана на 24 юни от 17:30 ч. в зала „ Проф. Марин Дринов “ на Българската академия на науките ( ул. „ 15 ноември “ 1). Луксозното издание е квалифицирано от Научноинформационен център „ Българска енциклопедия “ към Българска академия на науките в партньорство с издателство „ Книгомания “, оповестиха от Академията.

В над 800 страници новата Енциклопедия „ България “ включва обстоятелства за държавното устройство и националната сигурност, за естествените благосъстояния и климата, за науката, образованието и стопанската система, за историята и обичайна просвета, за опазването на здравето и обществената политика, за спорта и изкуствата, за литературата и книгоиздаването у нас. Екипът на Научноинформационен център „ Българска енциклопедия “ е пресял респектиращо количество източници и статистически данни, с цел да добави и осъвремени всички тематики.

Енциклопедията е първокласно и с високо полиграфическо качество; с твърда подвързия, размерът му е 872 страници и включва над 2000 фотоси, схеми, таблици и диаграми. Оформлението и дизайнът на корицата са дело на Тодор Манолов.

През годините с огромен престиж са се употребили и към момента се употребяват по-старите издания на НЦ „ Българска енциклопедия “, отдадени на България: първата национална енциклопедия – „ Енциклопедия България “ в седем тома (1978–1996), енциклопедичният указател на британски език Information Bulgaria (1984), дванайсеттомната „ Голяма енциклопедия България “ (2011). Част от информацията и изводите в тях към този момент са остарели, това наложи нуждата от нова Енциклопедия „ България “. Основни събития от новата и най-новата ни история също са намерили място в влиятелното издание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР