Първата плаваща електроцентрала, която отплава преди близо три месеца, вече

...
Първата плаваща електроцентрала, която отплава преди близо три месеца, вече
Коментари Харесай

Πъpвaтa в cвeтa плaвaщa eлeĸтpoцeнтpaлa щe зaxpaнвa c тoĸ oтдaлeчeн peгиoн в Pycия

Първата плаваща електроцентрала, която отплава преди близо три месеца, към този момент работи и е подготвена да доставя ток на семействата в един от отдалечените райони в Русия.

В публично известие от съветското държавно сдружение " Росатом " показват, че " Академик Ломоносов " е почнала да създава електричество наоколо до пристанището Певек в Чукотка.

Описваната от компанията като " единствената плаваща централа в света " ще се трансформира във значим фактор за зареждането на Чукотка. Тя разполага с два реактора, които имат потенциал по 35 мегавата всеки.

От " Росатом " показват, че централата е положително решение за отдалечени райони и островни страни, които имат потребност от източник на сила. Според изказванията към този момент интерес към технологията са показали страни от Северна Африка, Близкия Изток и Югоизточна Азия.

В края на август " Академик Ломоносов " отплава към Североизточен Сибир. Плавателният съд трябваше да направи 5000-километрово пътешестване, до момента в който стигне крайната дестинация.

От " Росатом " стартират работа по плана през 2006 година. Той е разработев в Санкт Петербург за да размени локалната нуклеарна централа и към този момент неработещата топлоцентрала в Павек.

" Академик Ломоносов " е висок 144 метра и е с водоизместимост 21 000 тона. На борда му работят 69 души.

 

money.bg

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР