Първата партида вятърни турбини в открито море в централно Бохайско

...
Първата партида вятърни турбини в открито море в централно Бохайско
Коментари Харесай

Китай вижда проспериращо развитие на вятърната енергия в открито море

Първата партида вятърни турбини в намерено море в централно Бохайско море на 20 километра от пристанището Дон‘ин в източнокитайската провинция Шандун неотдавна бяха свързани към националната електропреносна мрежа. Това е първият офшорен вятърен парк в Китай, който продава електрическа енергия без дотация. Очаква се вятърният парк да генерира близо 1,7 милиарда киловатчаса зелена електрическа енергия всяка година, което се равнява на 519 000 тона общоприети въглища и към 1,26 милиона тона въглероден диоксид.

Китай реализира изключителни достижения в развиването на вятърната сила в намерено море през последните години. Според отчет, публикуван от Министерството на екологията и околната среда на Китай, инсталираният потенциал на страната за възобновима сила е достигнал 1,06 милиарда киловата към края на 2021г., което съставлява 44,8 % от общия конфигуриран потенциал на страната. Освен това Китай е преди всичко в света по конфигурирана мощ на вятърна сила в намерено море.

Китай се радва на богати запаси и голям капацитет за развиване на технологиите за вятърна сила, което има значимо значение за обезпечаване на енергийна сигурност, поощряване на нисковъглеродно развиване и реализиране на „ двойните въглеродни цели “.

Изграждането на вятърни паркове в намерено море обаче е техническо предизвикателство. Развитието и усъвършенстването на антикорозионната технология е ключ към триумфа на тези инициативи, а поддържащите уреди за вятърните паркове в намерено море са много по-скъпи от тези на сушата.

През последните години бяха разкрити редица " първи в Китай " и " най-големи в света " планове за вятърна сила в намерено море.

На 13 октомври вятърна турбина с мощ 13,6 мегавата слезе от индустриалната линия. Тя има най-големия индивидуален потенциал в Азиатско-тихоокеанския район. На 28 септември първият в Китай кораб за вятърни паркове в намерено море „ Бейхътан “ от клас 2000 тона беше доставен за употреба.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР