Първата парламентарно представена политическа партия Има такъв народ“ предлага министрите

...
Първата парламентарно представена политическа партия Има такъв народ“ предлага министрите
Коментари Харесай

ИТН изненадващо предложиха двойното гражданство да е разрешено за министри и депутати

Първата парламентарно показана политическа партия „ ИТН “ предлага министрите и депутатите в България да могат да бъдат и с непознато поданство.

Това планува, който е импортиран за разглеждане в Народното събрание от 61 от общо 65 депутати на Има Такъв Народ. Сред тях не е Димитър Гърдев, който на 13 август първи повдигна от парламентарната естрада въпроса за двойното поданство на служебния министър Кирил Петков. Сред вносителите на смяната обаче е Радостин Василев – различен народен представител от Има Такъв Народ, който беше препоръчан и за министър на спорта. Василев, като правист нападна в обществените мрежи правото Кирил Петков да бъде назначаван за министър, както и всичките актове, които Петков е подписал.

С предложения от Има Такъв Народ текст се предлага отпадане на ограничаването претендентите за народни представители (а надлежно и на министрите, които следват условията за националните представители) да нямат друго поданство с изключение на българско. „ Изискването за по-висок стандарт при практикуване на пасивното изборно право при избори за народни представители се счита за възможно, законно и целесъобразно, само че единствено в случай че е в рационални граници и не води до ограничение на права на жителите “, се споделя в претекстовете към проектозакона.

Приемането на ограничаването за поданството е станало през 1991 година, само че без да са ясни претекстовете за това, написа още в претекстовете.

„ Българското общество има потребност от присъединяване в държавното ръководство на българи, натрупали обучение и опит, изключително в страни с по-стари и по-развити демократични обичаи “, се споделя още в документа.

Велислава Петрова – която бе препоръчана за министър от Има Такъв Народ първо на опазването на здравето, а по-късно на образованието – също има двойно поданство.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР