Първата отворена за България процедура от Плана за възстановяване и

...
Първата отворена за България процедура от Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Министър Пулев: Отворена е първата процедура от Плана за възстановяване-бизнесът може да кандидатства до 21 септември.

Първата отворена за България процедура от Плана за възобновяване и резистентност е " Технологична рационализация “ и по нея бизнесът може да кандидатства до 21 септември. Това разгласи в Перник служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев. Процедурата е в размер на 260 млн. лева и е ориентирана към микро, дребни и междинни компании.

“Тя е най-вече за индустриалните компании – за медикаменти, компютри или оптични материали, храни, питиета, дрехи и други Допустими са компании с архитектурна, инженерна или научно-изследователска и развойна активност и още други. Планът работи и дава глътка въздух на бизнеса в изискванията на рецесии ”, сподели още Пулев, представен от Нова телевизия.

Той добави, че по отношение на размера и потребностите компаниите могат да получат сред 180 000 лева и 700 000 лева за ново съоръжение, техника, машини и програмен продукт. Подаването на документите е напълно онлайн, като подробна информация за кандидатстването е оповестена в уеб страницата на Министерството.

През септември следва пускане и на грантова скица в размер на 30,6 млн. лева за бизнеса за ИКТ решения и киберсигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР