Първата ни цел е да бъдем първа политическа сила, и

...
Първата ни цел е да бъдем първа политическа сила, и
Коментари Харесай

Божидар Божанов пред Дарик: Агресията на Радев е доста необяснима

" Първата ни цел е да бъдем първа политическа мощ, и то с задоволително болшинство, тъй че да можем да постановяваме дневния ред. Да предложим устойчиво ръководство на страната, тъй като сега доста дълготрайни цели не могат да бъдат реализирани. Трябва да управляваме страната, да дадем инструмент на хората да изискат най-сетне това устойчиво ръководство ". Това съобщи в предаването " Кой приказва? " по Дарик радиоБожидар Божанов, някогашен народен представител от " Демократична България " и някогашен министър на електронното ръководство.

По думите мудори президентът не отхвърля, че Русия демонстрира експанзия по отношение на Украйна, а когато има ясно избран агресор и ясно избрана жертва, когато не окажеш помощ на жертвата да се отбрани, на процедура помагаш на агресора.

" Нашият народен интерес е да поддържаме интернационалния ред в други страни, с цел да можем и ние да живеем в някаква сигурност ", добави той.

Той даде образец с правосъдната промяна, която по думите му енай-ключовото нещо, с цел да се знае, че в България има правда. " Втората вълна от наказания " Магнитски " сподели доста ясно, че нашето правораздаване просто не работи ", сподели още Лорер.

Божидар Божанов добави, че еднаот подправените промени, за която е имало опит да бъде " пробутана " в предходния парламент, е промяната на " Възраждане " основният прокурор да бъде разследван от неговия заместител.

Той също разяснява изследването на " Тренд ": " Ние гледаме доста проучвания, съпоставяме ги с действителни изборни резултати, с предходни проучвания, и това, което мога да кажа, е че тази разлика е на процедура в границите на грешката. Дори с тази база може да се каже, че и ние сме първа политическа мощ. Традиционно Политическа партия и ДБса подценявани от множеството социологически организации ".

По думите на Даниел Лорер в идващия парламент ГЕРБ ще имат " голям проблем ".

" Задължително ще би трябвало да си приказваме с ГЕРБ и те имат голям проблем, тъй като те на думи желаят правосъдна промяна.Те настояват и пред българското общество, и пред гласоподавателите, и пред Европа, че доста желаят правосъдна рефома да се случи, само че някак си 10 години не съумяват да я измислят по какъв начин тъкмо да стане. Сега ножът е опрял до кокала, тъй като 49-ият парламент би трябвало първо да се заеме с контрола над основния птокурор. ГЕРБ са притиснати към този момент освен от българския гласоподавател, а и от Европа, която може да върне мониторинга на България - нечувана мярка ", съобщи Лорер.

Той изясни, че вмомента сме в пост-мониторинг, който може да заключи, че би трябвало да се върне мониторинга на България. " Но и американските наказания по " Магнитски " не са завършили ", добави той.

Според него е доста евентуално фигурата на Бойко Борисов да стане прекомерно неуместна за партийците от ГЕРБ.

Даниел Лорер разяснява и ареста на Бойко Борисов: " Това беше деяние на Министерство на вътрешните работи, което беше подбудено от напълно престъпни претекстове. Те са събрали задоволително доказателства, с цел да смятат, че е осъществено закононарушение ".

Божидар Божанов от своя страна разяснява " фиктивните " опити на ГЕРБ да ухажва Демократична България обещанния за правосъдна промяна: " Действително ГЕРБ ни ухажваше. Тези опити бяха фиктивни, тъй като на срещата, която имахме, три пъти поставихме въпроса за правосъдната промяна и отговор не получихме. Опитът беше да замажат очите и от тази позиция коалиция е безусловно невъзможна ".

Той добави, че първата евроатлантическа полезност е върховенстово на правото, а това, което ГЕРБ показват, е че те господство на правото не желаят - желаят господство на прокуратурата. " От тази позиция такова съдействие е доста мъчно ", съобщи Божанов.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР