Първата ни ракета отстъпи на носителя на 24 титли от

...
Първата ни ракета отстъпи на носителя на 24 титли от
Коментари Харесай

Гришо загуби финала с Джокович, но накара целия свят отново да говори за него

Първата ни ракета отстъпи на носителя на 24 трофеи от Големия шлем с 4-6, 3-6

Григор Димитров загуби от Новак Джокович финала на Мастърс шампионата в Париж. Първата ни ракета отстъпи на носителя на 24 трофеи от Големия шлем с 4-6, 3-6. Мачът бе и финален формален за най-хубавия ни тенисист през 2023 година, а въпреки и без трофей, той завършва акцията в съвършена форма и 41 победи, в това число седем против противници от топ 10.

Григор бе шестият непоставен в последните осем години, който доближава до финала. През предходната година в такава позиция Холгер Руне победи точно Джокович за трофея.

Двубоят в този момент бе и „ най-старият “ край в АТР тура през сезона, като той опълчи най-възрастните тенисисти в топ 20 на ранглистата.

Джокович към този момент има 12 победи против Димитров, като единственият триумф за Григор остава на мача им на клея в Мадрид през 2013-а.

Ноле доближи до седма купа в Париж и №40 от Мастърс шампионати. Той е спечелил 31 от последните си 32 мача, като единственото проваляне в този интервал бе на финала на Уимбълдън против Карлос Алкарас. На хард единствената му загуба през сезона бе на полуфинала в Дубай против Даниил Медведев.

Дребни неща направиха разликата във финала на Rolex Paris Masters. Сърбинът се възползва от единствения си брейкбол в първия сет. С оглед на доста високото равнище в последните седмици, Григор не съумя да покаже най-хубавото и допускаше малко повече непредизвикани неточности.

Във втората част 24-кратният „ мейджър “ първенец проби рано, след което остана задоволително постоянен на сервис и се възползва от грешките на българина, с цел да пробие общо два пъти в сета.

Хронология на мача:

Димитров имаше проблеми с това да вкара първи сервис на старта на мача, само че Джокович допускаше повече неточности от бекхенд и българинът съумя да открие сметката си 1-0.

В идващите няколко гейма играта бе доста равностойна, като доста дребни елементи правеха разликата. В седмия гейм пристигнаха първите точки за пробив в мача, а за жалост те бяха в подаване на Димитров.

При 30-40 Джокович показва отлична успеваемост и осъществя още първия си късмет, с цел да поведе с 4-3.

Носителят на 24 трофеи от Големия шлем сервираше за частта при 5-4, като в следващ гейм опита да бъде толерантен и да търси дълги разигравания.

49 минути от началото на срещата Ноле имаше сетбол – 40-30, само че го пропсуна с неточност от форхенд. После обаче си завоюва нова опция, а напредивзиканите неточности на Димитров натежаха повече – 4-6.

Димитров стартира втория сет с два безпроблемни сервис гейма, а опонетът му също продължи да наподобява добре, когато подава – 2-1.

В петия гейм българинът стартира да избързва малко повече в разиграванията. При 40-40 изкара форхенд в навън, а в идната точка направи четвъртата си поредна непредизвикана неточност и съобщи подаването си 2-3.

Шесткратният първенец в шампионата елементарно затвърди за 4-2 в своя изгода, а още в идващия гейм притисна Григор от посрещане. Първата ни ракета обаче съумя да се пребори, спасявайки брейкбол, с цел да понижи пасива си на 3-4.

Джокович продължи да бъде стабилен на сервис и се приближи единствено на гейм от купата – 3-5. Успя обаче да доближи до мачбол от посрещане и го осъществя – 6-4.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР