Първата - необявяване на разрешение за строеж, след като такова

...
Първата - необявяване на разрешение за строеж, след като такова
Коментари Харесай

Главният Архитект На София Разкри: Ето Ги Бруталните Схеми За Натиск На Иванчева!

Първата - необявяване на позволение за градеж, откакто такова е било издавано от основния проектант.
Втората - незаверяване на проекти за сигурност и проекти за ръководство на боклуци.
Третата посока - неспазване на процедурите по оповестяване на градоустройствен проект.

Здравков изясни още, че в администрацията на регион " Младост " е имало процедура да не се афишират разрешенията за градеж. Те седели и " отлежавали " с месеци в кабинета на госпожа Иванчева.
Това било в нарушаване, тъй като след издаване на позволение за градеж, администрацията на региона има 14-дневен период, в който би трябвало да разгласи това на заинтригуваните страни.

Главният проектант съобщи още, че има поредност от забавени градоустройствени преписки. Те били изпратени за оповестяване, само че това не се случвало и тези документи също закъсвали в администрацията.

По думите на Здравков има над 10 тъжби от вложители, съгласно които в администрацията в " Младост " е имало закъснение на документи. По случаите е сезирана Комисията по архитектура. Изпратена е и информация до ръководителя на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков.

Според Здравков Иванчева е вършела работата си с " извънредно отвращение " - тя нямала никакъв интерес да се занимава с проблемите на региона, както и да комуникира с администрацията на основния проектант.

" Когато поемаш поръчки пред гласоподавателите, би трябвало да знаеш и по какъв начин да ги изпълниш ", отсече основният проектант.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР