Първата, най-голяма и водеща българска минна компания за открит добив

...
Първата, най-голяма и водеща българска минна компания за открит добив
Коментари Харесай

“Асарел-Медет” АД честити празника на миньора на своите колеги

Първата, най-голяма и водеща българска минна компания за открит рандеман и обогатяване на медни руди " Асарел-Медет " АД, честити празника - Деня на миньора - на своите сътрудници, като ги прикани да бъдат единни и сполучливи.

Скъпи сътрудници и другари, Честит Ден на миньора!

Благодарим на всички Вас за всеотдайната работа и за триумфите, които дружно реализираме. Желаем на Вас и Вашите фамилии на първо място доста здраве, наслада и триумфи в персонален и професионален проект.

Днешният празник е мотив и за равносметка. А ние има с какво да се гордеем. Последните няколко години бяха огромно тестване за всички нас. Преминахме през доста сложни интервали, само че за следващ път доказахме, че когато сме дружно, когато сме единни, можем да преодолеем всевъзможни провокации.

Специално поздравяваме 194-те сътрудници, които на 21 август в зала „ Арена Асарел “ ще получат фирмени оценки като най-хубави в своята специалност или поради дългогодишния си стаж в компанията от 25, 30, 35 или 40 години. Вярваме, че младите сътрудници все по този начин ще намират житейско и професионално ентусиазъм в тяхно лице!

След тригодишна пауза чакаме с неспокойствие и завръщането на нашия фирмен празник на 25 август на площад „ 20 април “ в Панагюрище и на 26 август в с. Панагюрски колонии, където ще извием още веднъж нашето обичайно фирмено хоро.

На днешния ден дано си спомним завета на покровителя на миньорите и на всички българи св. Иван Рилски - „ Бъдете единни, имайте мир между тях! “

Нека дружно продължаваме да вършим добра работа и положителни каузи!

Честит празник!

Това написаха " Асарел-Медет " АД в собствен пост във фейсбук.

На18-ти август- Деня на Успението на Св. Иван Рилски, който е патрон на българските миньори и работещите в минната индустрия, българската минна общност празнува своя професионален празник -Деня на миньора.

По предложение на пернишките въглекопачи, цар Фердинанд издава Указ, с който дефинира 18 август - Деня на успението на Св. Иван Рилски, за ден, в който се празнува специалността на миньора. Така седава дан на почитание и поклонение пред неговия труд, отдаден напълно на хората.

През 1994 година с разпореждане на Министерския съвет, честването на празника беше възобновено и към този момент 29годинибългарската минна колегия, без значение от компликациите в браншаотбелязва този ден инапомня на обществото за ролята и мястото на минната индустрия в икономическото развиване на страната.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР