Първата мобилна телефонна мрежа на Луната ще осигурява стрийминг на

...
Първата мобилна телефонна мрежа на Луната ще осигурява стрийминг на
Коментари Харесай

Невероятно! Изграждат първата мобилна мрежа на Луната през 2019 г.

Първата мобилна телефонна мрежа на Луната ще обезпечава стрийминг на фрагменти с висока резолюция от лунния пейзаж, оповестява CBC Radio-Canada. Събитието неслучайно ще съвпадне с навършването на 50 години от първото стъпване на човек на Луната.
Компаниите Vodafone, Nokia и Audi обявиха, че ще обединят старания в поддръжка на задачата, която следва да бъде стартирана през 2019 година с ракетата Falcon 9 на SpaceX. Тя е предопределена за PTScientists - група от учени и инженери доброволци, основана в Германия, която през 2009 година се включи в състезанието за премията Lunar X-Prize на Гугъл, чиято цел е задача до Луната. Последно Гугъл разгласи, че към момента никой не е спечелил състезанието, само че пет компании са получили по над 5 милиона за напредъка си.
Предстоящата „ Мисия до Луната “, както публично е наречена, има за цел и да изследва лунния ровър от Аполо 17 на НАСА, употребен през 1972 година от последните астронавти на Луната, Юджийн Сърнън и Харисън Шмит. По време на задачата два дребни Audi Lunar Quattro ровъра ще бъдат свързани към базовата станция. Те тежат към 30 кг и побират 5 кг товар. Ще бъдат ръководени в действително време от Земята.
Източник: Obekti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР