Първата мисия до Луната в историята на съвременна Русия ще

...
Първата мисия до Луната в историята на съвременна Русия ще
Коментари Харесай

Русия изстрелва първата си мисия до Луната през август

Първата задача до Луната в историята на модерна Русия ще бъде изстреляна на 11 август, като аварийна дата е 12 август. Това заяви за ТАСС Игор Митрофанов, началник на отдела по нуклеарна планетология в Института за галактически проучвания (ИКИ) на Руската академия на науките.
Прочетете още
По-рано Роскосмос съобщи пред ТАСС, че държавната корпорация възнамерява да изстреля галактическия транспортен съд " Луна-25 " през август. През юни туроператорът RocketTrip съобщи, че автоматизираната станция " Луна-25 " е планувана да бъде изстреляна на 11 август 2023 година от космодрума " Восточний ".

" Изстрелването е планувано от Восточний на 11 август, с авариен ден на 12 август ", сподели Митрофанов.

Първият народен уред в модерна Русия, който ще се насочи към естествения сателит на Земята, би трябвало да бъде автоматизираната станция " Луна-25 ". Апаратът беше доставен на космодрума Восточний през юли. Целта на плана е да се изпрати автоматизирана сонда за проучвания в региона на южния полюс на Луната. Предвижда се модулът да бъде партерен наоколо до кратера Богуславски. По-рано от пресслужбата на Роскосмос оповестиха на публицистите, че стартът на задачата е отсрочен от юли за август, с цел да се реализира нужната надеждност на осъществяването ѝ.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР