Първата министърка на Шотландия Никола Стърджън предупреди Доналд Тръмп, че

...
Първата министърка на Шотландия Никола Стърджън предупреди Доналд Тръмп, че
Коментари Харесай

Първият министър на Шотландия: Няма да пуснем Тръмп, ако дойде да играе голф

Първата министърка на Шотландия Никола Стърджън предизвести Доналд Тръмп, че локдаунът, който е в действие от през днешния ден в английската провинция, където американският президент има голф стадиони, не му разрешава да ги посещава, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е станало след медийни информации за допустима аудиенция на Тръмп в Шотландия в края на президентския му мандат.

Според шотландското издание " Сънди пост " летище Престуик в източната част на северната английска провинция е било предизвестено, че на 19 януари ще дойде аероплан " Боинг 757 ", употребен от време на време от американския президент . Ден по-късно във Вашингтон ще встъпи в служба определеният за президент на Съединени американски щати Джо Байдън.

Според " Сънди пост " на летище Престуик има засилена интензивност на американски самолети, в това число към " Тръмп Търнбъри " - един от двата голф комплекса на американския милиардер в Шотландия.

Говорител на летището обаче сподели в отговор на въпрос на Франс прес, че не се чака аудиенция на Тръмп този месец .

Първата министърка на Шотландия също бе запитана през днешния ден по тематиката. Тя сподели, че няма никаква визия за проектите за пътешестване на американския президент, като се изключи че той би трябвало да напусне скоро Белия дом. Пътуването до Шотландия в този момент е неразрешено, с изключение на по неотложни аргументи, напомни Стърджън.

Вчера шотландските управляващи оповестиха, че постановат карантина в района от през днешния ден до края на месеца.

Стърджън акцентира, че новите ограничения важат за всички.

" А да дойдеш да играеш голф в Шотландия не е причина, която аз считам за основна за пътешестване ", разяснява тя.



Чуват се от ден на ден догатки какво ще прави Тръмп в деня на встъпването в служба на Байдън. Президентът републиканец отхвърля да признае провалянето си от претендента на демократите. Ако не участва на церемонията във Вашингтон на 20 януари, той ще скъса с традиция, датираща от повече от един век.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР