Първата мексиканка, летяла в Космоса - Катя Ечазарета, иска да

...
Първата мексиканка, летяла в Космоса - Катя Ечазарета, иска да
Коментари Харесай

Първата мексиканка, летяла в Космоса: Искам да съм пример за младите момичета

Първата мексиканка, летяла в Космоса - Катя Ечазарета, желае да е образец за младите девойки в Мексико. „ Ние, дамите, сме доста мощни, умни и можем да създадем каквото си желаяме. Искам всяка една от вас да знае, че може да стигне до където пожелае. Ако желаете да отидете в Космоса, несъмнено, че можете да го направите”, сподели тя по време на гала, на която получи ключовете от Мексико Сити, съобщи Ройтерс.

Ечазарета, която е електроинженер, беше част от интернационалния екипаж, който се качи на борда на петия пътнически полет на Blue Origin, компанията за галактически пътувания на създателя на Amazon Джеф Безос, при започване на юни.

След като получи ключовете на Мексико Сити от кмета на града Клаудия Шейнбаум, Ечазарета изнесе тирада, в която акцентира, че е значимо за нея да стане образец за подражателство на младите мексикански девойки и да им помогне да реализират всичко, което желаят да създадат.

„ Не желая да бъда човек, прочут с всички награди, това няма значение за мен. Искам да бъда човек, който оказва помощ, въодушевява, стимулира и трансформира живота на другите”, сподели тя.

Младият електроинженер се срещна и с президента на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор.

Полетът на Ечазарета продължи към 10 минути от политане до кацане. Космическата капсула New Shepard доближи височина от към 106 км, предоставяйки на пасажерите няколко мига на безтегловност, преди да се спусне назад на Земята за кацане с парашут.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР