Първата компания, която вгради четец на пръстови отпечатъци в дисплея

...
Първата компания, която вгради четец на пръстови отпечатъци в дисплея
Коментари Харесай

Oppo патентова вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци

Първата компания, която вгради читател на пръстови отпечатъци в екрана беше Vivo благодарение на смарт телефона X20 Plus UD, а по-късно излезе и Huawei Mate RS Porsche Design.

Очаква се, че към тях ще се причисли и Oppo, защото тя получи нов патент от Държавната работа за интелектуалната благосъстоятелност на Китай (SIPO), в който се приказва за скенер на пръстови отпечатъци под екрана. Компанията е подала молбата за патент още през 2017 година. Той обаче е бил утвърден на 30 март 2018 година.

Документът има няколко изображения, които демонстрират, че скенера може да се употребява освен за отключване на устройството, само че и за оторизиране на заплащания. В него в резюме е показано по какъв начин работи датчика и кои елементи от пръста се разпознават. Също по този начин се вижда, че датчикът работи даже и при включен екран. Това значи, че тази технология е друга от тази, която бе създадена от Synaptics — датчикът излъчва светлина под OLED панела, а по-късно чете пръстовите отпечатъци.

Очаква се, че Oppo ще пусне премиум флагманския си телефон през 2018 година и съществуват всички шансове, че в него ще участва този датчик.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР