Първата жена, натрупала състояние от 100 милиарда долара, е уединена

...
Първата жена, натрупала състояние от 100 милиарда долара, е уединена
Коментари Харесай

Франсоаз Бетанкур Майерс: Отшелница от скандално семейство става първата жена със 100 милиарда долара

Първата жена, натрупала положение от 100 милиарда $, е уединена интелектуалка, която извади на повърхността скандални фамилни секрети, когато стартира правосъдна борба, с цел да я отбрани майка.

Франсоаз Бетанкур Майерс е наследница на L'Oreal и най-богатата жена в света, притежаваща дружно със фамилията си 35 % дял в компанията. С растеж на акциите с 35 % за една година, откакто продажбите на артикули за хубост се върнаха мощно през годините след пандемията, 70-годишният заместник-председател на L’Oreal в този момент коства £790 милиона. Но какъв брой в действителност знаем за нея?

L'Oreal е учредена през 1909 година в парижкото предградие Клиши от дядото на Франсоаз Юджийн Шулер, химик, който желал да създава и предлага на пазара багра за коса, която той бил изобретил. Компанията му се трансформира в световна империя на стойност 209 милиарда английски лири през днешния ден, разширявайки се, с цел да продава артикули за грижа за кожата, грим, грижа за косата, бои за коса и аромати под влиятелни мар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР