Първата жена-космонавт в света Валентина Терешкова и легендарният режисьор и актьорр Никита Михалков са

...
Първата жена-космонавт в света Валентина Терешкова и легендарният режисьор и актьорр Никита Михалков са
Коментари Харесай

Никита Михалков и Валентина Терешкова изгоряха в новите санкции

Първата жена-космонавт в света Валентина Терешкова и именитият режисьор и актьорр Никита Михалков са измежду включените в новия санкционен лист на Европейски Съюз 141 физически лица.

Както е известно, в петък страните-членки от съвета утвърдиха единомислещо деветия пакет от наказания против Москва поради продължаващата война в Украйна.

Като член на Думата Валентина Терешкова, която през пролетта навършва преклонните 86 години, гласоподава на 3 октомври в поддръжка на противозаконното анексиране на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области и тяхното включване в Русия. Така тя е подкрепяла и осъществявала дейности и политики, подкопаващи териториалната целокупност, суверенитета и независимостта на Украйна и съдействала за дестабилизирането на тази страна.

През 2020 година по самодейност на Терешкова Думата одобри закон, съгласно който досегашните мандати на Путин ще бъдат анулирани след влизането в действие на новата съветска конституция. Така той ще има правото да бъде определен за трети подред мандат през 2024 година



Като режисьор, артист и обществена фигура сенилният Никита Михалков също интензивно поддържа войната в обществените си изказвания. Той намерено популяризира пропагандни послания на Кремъл от 2014 година насам и показва поддръжка за противозаконното анексиране на Крим и признаването на независимостта на така наречен Донецка и Луганска национални републики (ДНР и ЛНР).

Председател е на Руския фонд за просвета, създаден с президентски декрет. Михалков назовава украинския език „ злополука “ за Русия, защото съгласно изказванията му на него се формулира ненавист против страната и се популяризира русофобия. Режисьорът приканва за цялостно преустановяване на преподаването на украински език в учебните заведения в Донбас.

Той поддържа също по този начин погрешните послания на Кремъл за биологични оръжия в Украйна и героизира съветски пандизчии, сражаващи се там.

Тази година Никита Михалков бе почетен със званието „ Герой на труда “ на гала в Кремъл и произнесе тирада в поддръжка на войната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР