Първата изложба, която галерия Нюанс представя през 2024 г., е

...
Първата изложба, която галерия Нюанс представя през 2024 г., е
Коментари Харесай

Галерия Нюанс празнува 10 години с колективна изложба

Първата галерия, която изложба " Нюанс " показва през 2024 година, е отдадена на 10-годишнината от откриването на столичния арт салон. Освен да означи рождения ден, експозицията има за цел да отдаде респект на създателите, с които галерията е работила през всички тези години, представяйки техни творби. Колективната галерия, която може да се прегледа до 11 февруари, демонстрира многообразие от жанрове в изобразителното и приложното изкуство - живопис, акварел, рисунка, графика, статуя и разнообразни техники, характерни за съответните художници.
В последната декада галерията е била хазаин на над 120 независими и групови изложения и кураторски планове с повече от 80 създатели. Много значима част от програмата заема състезанието за модерно изкуство. Мисията на всяко негово издание, а те са към този момент три, е да показва и подкрепя развиването на младите във образните изкуства. Конкурсът дава опция на публиката да наблюдава работата на познати и да се срещне с непознати имена, а на галерията - да работи дълготрайно с тях, споделят домакините.
Сред значимите планове на галерията е и този с палацо " Misericordia di Venezia " по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 година, включващ експозицията " Guardians/Пазители " във Венеция с куратор проф. Джулиано Пизани от самоуверено съчетани икони на Лили Владимирова със статуи на Крум Дамянов - мост сред православната иконопис и модерната статуя, сред българската и италианската просвета и нематериалност. Немалко пъти галерията е била хазаин на изложения с задгранично наличие, като част от тях са Международните акварелни изложения, проведени взаимно с Watercolor Sofia, в които взимат присъединяване майстори на акварела от целия свят - рядка опция на българската аудитория да се допре до тяхното изкуство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР