Първата интерактивна карта на българската индустрия вече е достъпна онлайн.

...
Първата интерактивна карта на българската индустрия вече е достъпна онлайн.
Коментари Харесай

Първата интерактивна карта на българската индустрия вече е онлайн

Първата интерактивна карта на българската промишленост към този момент е налична онлайн. Проектът е създаден от Министерство на стопанската система и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия, в партньорство с Българската работодателска асоциация „ Иновативни технологии “.

Картата съдържа информация за всеки производител в 14 икономически сектора: автомобилна промишленост, IT, аутсорсинг, енергийна, машинна, мехатроника, хранително-вкусова, козметична, текстилна, морска, мебелна, биотехнологии, възобновими енергийни източници и обучение. Данните могат да се видят на сайта . 

" Проектът ще бъде потребен както за българските компании, по този начин и непознатите вложители ", означи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов при представянето на плана и акцентира, че той идва като продължение на една остаряла концепция за основаване на икономическа карта на българския бизнес. 

Картата е интерактивна, само че има и версия за щемпел. Проектът може да бъде надграждан във времето. Идеята е той да дава опция за по-лесно и налично боравене с данните и пречистване по регион, брой заети и финансов резултат. 

Проектът е във връзка и с осъществяването на Националната тактика за поощряване на дребните и междинни предприятия 2014-2020 година и на Иновационната тактика за умна специализация, за които е належащо съответно картографиране на българската стопанска система по райони, по браншове и по компании. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР