Първата инициатива „Месец на бежанците“ ще се проведе от 1-ви

...
Първата инициатива „Месец на бежанците“ ще се проведе от 1-ви
Коментари Харесай

Стартира първата инициатива „Месец на бежанците“

Първата самодейност „ Месец на бежанците “ ще се организира от 1-ви до 31-ви октомври в пространството за обществени нововъведения A Hub. В рамките на месеца ще се провеждат събития, представящи културата и идентичността на бежанците и мигрантите в България, както и полемики по тематики, свързани с провокациите, пред които са изправени те.
„ Нашата цел е да достигнем до допустимо най-широк кръг от хора: планували сме събития за Неправителствени организации бранша, за фамилии, за програмисти и бизнесмени, които да измислят новаторски решения на проблемите на бежанците” – сподля Ива Гумнишка, шеф на обществения старт-ъп HITL.
Много се радваме, че Представителството на ЕК в България реши да стане съорганизатор на самодейността и да ни поддържа, тъй като за нас е извънредно значимо да съберем общността, организациите и институциите дружно за решаването на обществени проблеми “
На 11-ти октомври в A Hub ще се организира първото събитие – междукултурна вечер, отдадена на Сирия, на която бежанци ще подготвят обичайни ястия и ще опишат за страната си. През целия месец пространството на A Hub ще бъде украсено със фотоси от четири разнообразни изложения, представящи истории на бежанци от разнообразни страни. Повече за програмата може да научите тук.
Инициативата ще включва още арт работилница, прожекция на филм, сесия за дизайн мислене, хакатон за обществени нововъведения и други. Участници в „ Месец на бежанците “ ще бъдат неправителствени организации, обществени посредници, както и мигранти и бежанци от Сирия, Ирак, Афганистан и други страни.
Организатори са Представителството на ЕК в България, A Hub, HITL, Български Червен Кръст, Каритас София, Съвет на дамите бежанки в България, Красивите лица на Сирия. Сред сътрудниците на самодейността са Проект “Бежанци”, СиВиЕс България, Върховен комисариат на Организация на обединените нации за бежанците, Международна Организация по Миграция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР