Първата група за ваксинация трябва да са медици и учители,

...
Първата група за ваксинация трябва да са медици и учители,
Коментари Харесай

Ето кое е най-фаталното за разпространението на COVID-19

" Първата група за имунизация би трябвало да са медици и учители, с цел да можем да пуснем умерено учениците на учебно заведение, след тях незабавно би трябвало да са хората над 65 години ", сподели доцент Светлана Велизарова, шеф на детската клиника в белодробната болница “Св. София”, съобщи БНР.

" Ваксината се предлага за възраст 40+, т.е. последни би трябвало да бъдат имунизирани хората до 40-годишна възраст. Приоритетна група би трябвало да бъдат възрастните 65+ ".

По думите на доцент Велизарова в международен мащаб има доста малко информация за имунизацията против COVID-19. " При имунизациите, във връзка с сигурността, условията са доста по-големи в сравнение с при новите медикаменти.... Нямаме данни за странични резултати при ваксиниране ", разяснява още тя.

Според нея имунизациите на " Пфайзер " и " Модерна " са свръхмодерни и за технологията им ще бъде присъдена Нобелова премия.

" При едната ваксина отрязъкът от РНК е изработен чисто биохимично, т.е. разчетен е кодът и този откъслек е комплициран в наночастици.... Това, което приказват, че тази РНК ще влезе в нашата ДНК, са безспорни нелепости ", изясни доцент Велизарова. В същото време тя изрече подозрение, че политиците, които обявиха предпочитание да се имунизират пред камерите на медиите, ще получат същинска ваксина.

" Не сме сигурни какво ще има в спринцовката ", сподели медикът.

Тя изрече очакване най-рано след два месеца да стартира всеобщата имунизация в България.

Доц. Светлана Велизарова акцентира, че броят на децата, боледували " малко по-тежко " COVID-19 е пренебрежимо дребен, по тази причина не се приказва за имунизиране на деца против ковид.

" Нямаме персонална дисциплинираност. Всеки един би трябвало да е уверен, че дистанцията е тази, която ни пази. Струпването на хора е най-фатално при разпространяването на вируса. Това към този момент е потвърдено ", изрично съобщи доцент Велизарова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР