Първата група от 111 бежанци от Афганистан пристигна в неделя

...
Първата група от 111 бежанци от Афганистан пристигна в неделя
Коментари Харесай

Първата група бежанци от Афганистан пристигна в Прищина

Първата група от 111 бежанци от Афганистан дойде в неделя вечерта в Прищина, с американски боен аероплан, съобщи РТС. Бежанците от Афганистан включват хора от всички възрасти, от деца до хора на междинна възраст. Има и дами, и мъже.

Те бяха посрещнати на летището в Прищина от посланика на Съединени американски щати Филип Коснет, президента Вьоса Османи и премиера Албин Курти. Пристигналите първо ще бъдат прегледани от лекари, а по-късно ще получат първата доза от имунизацията против Ковид-19.
 Политиците единни: Не желаеме бежанци от Афганистан! Политиците единни: Не желаеме бежанци от Афганистан!
" Темата не е приоритет в този момент " - по този начин най-общо могат да бъдат систематизирани позициите на политическите сили за предстоящата нова мигрантска криз...

Първата група бежанци дойде от Германия. Властите в Прищина оповестиха, че се чака друга група афганистанци да дойде в понеделник. Очаква се към 2000 бежанци да бъдат признати. Афганистанските жители, които са работили с НАТО, дружно със фамилиите си, краткотрайно ще обитават в Косово, до момента в който не им бъдат издадени документи за дълготрайното им престояване в Съединените щати, написа БГНЕС.

Пристигналите в Косово афганистанци ще бъдат настанени в някогашния лагер на компанията „ Бехтел Енка “, който се намира наоколо до американската военна база „ Бондстийл “ при Урошевац. 

Още от БАЛКАНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР