Първата голяма зимна буря за 2018 г. връхлетя североизточните райони

...
Първата голяма зимна буря за 2018 г. връхлетя североизточните райони
Коментари Харесай

Времето полудя! В Талахаси валя сняг за пръв път от 30 години, бурни ветрове бушуваха в Ню Йорк

Първата огромна зимна стихия за 2018 година връхлетя североизточните региони на Съединени американски щати. Затворени бяха учебни заведения и институции.
Транспортните връзки са нарушени, а спешни екипи почистват пътищата от снега преди предстоящото замръзване поради съществено намаляване на температурите, съобщи Ройтерс.


След като през вчерашния ден бурята донесе необикновен за региона на югоизточните елементи на Съединени американски щати снеговалеж, през днешния ден тя провокира бързо струпване на снежна завивка и бе съпроводена от бурни ветрове в Ню Йорк.

Във значимата за града система на метрото имаше по-малко хора от нормалното, защото очевидно мнозина са предпочели да се съобразят с предизвестията на управляващите и да си останат вкъщи.

Предупреждения за рисково мразовито време бяха издадени по цялото крайбрежие на Атлантическия океан от Северна Каролина до Мейн. Националната метеорологична работа предвижда ветрове със скорост от 89 км/ч, които може да причинят рухвания на клони на дървета и спирания на електрозахранването. За Бостън и крайбрежните региони на Нова Англия прогнозата е за 30-сантиметрова снежна завивка.

Вчера вследствие на бурята в столицата на щата Флорида Талахаси заваля сняг за пръв път от 30 години.

Преди развихрянето на стихията бяха анулирани към 3000 идващи и заминаващи интернационалните полета. На трите основни летища в Ню Йорк и Международно летище " Логан " в Бостън са били анулирани три четвърти от полетите съгласно профилирания уебсайт FlightAware.com.

Снежната стихия обаче донесе дребна отмора от извънредно мразовитото време, сковаващо огромна част от района от Коледа, вследствие на което Ниагарският водопад отчасти замръзна, имаше проблеми с потреблението на обществената инфраструктура, а тук-там имаше усложнения при гасене на пожари. Температурите не надвишаваха минус 6 градуса.

Синоптиците предвидиха, че след лекото омекване поради снеговалежа на следващия ден и в края на седмицата следва още мразовито време.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР