Първата годишнина от встъпването в длъжност на държавния глава на

...
Първата годишнина от встъпването в длъжност на държавния глава на
Коментари Харесай

Първата годишнина от инаугурацията на Тръмп бе белязана от истински хаос

Първата годишнина от встъпването в служба на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп бе белязана от същински безпорядък, откакто държавното управление спря работа, а в десетки градове в цялата страна бяха проведени митинги, разяснява английският вестник The Guardian, представен от организация Фокус. Близо 800 хиляди федерални чиновници получиха предписание да останат у дома, откакто Белият дом и Конгресът не съумяха да реализират компромис по законопроекта за държавните разноски. От значително значение е личният състав на Въоръжените сили на Съединени американски щати да останат на работа, само че в случай че обстановката продължи, на тях евентуално няма да им бъдат изплатени възнагражденията. 

Американските военнослужещи зад граница бяха измежду първите, които „ вкусиха “ последствията от обстановката във Вашингтон, откакто стана ясно, че няма да имат опция да гледат неделните плейофи от Националната футболна лига на Съединени американски щати, защото мрежата за лъчение на въоръжените сили спря работа. 

Тръмп анулира пътуването си в комплекса Мар-а-Лаго в щата Флорида, където се надяваше да отпразнува с церемония вечеря първата годишнина от поемането му на президентския пост. 
Вместо това, президентът взе решение да остане във Вашингтон. Там обаче десетки хиляди американци означиха с шумни демонстрации годишнината от митингите против него. Подобни акции бяха проведени и в редица други огромни градове в цялата страна, акцентират от редакцията на английското издание. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР