Първата, генералната задача е да спрем обедняването. Да развиваме такава

...
Първата, генералната задача е да спрем обедняването. Да развиваме такава
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ в Шумен: Първата ни задача е да спрем обедняването. Носим отговорност пред Родината

Първата, генералната задача е да спрем обедняването. Да развиваме такава стопанска система, че да достигнем междинните европейски стандарти на живот. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, който е и лидер на листата в Шумен, на предизборна среща в регионалния град, оповестиха от пресцентъра на партията. На нея участваха заместник-председателят на международните либерали и втори в листата Хамид Хамид, заместник-председателят на партията и лидер на листата в Разград Ахмед Ахмедов и специалистът по обществена политика доктор Хасан Адемов.

Ако в Европа междинната инфлация е 8,5%, в България инфлацията е 17%. Като погледнем дребната потребителска кошница - там е 20-25%, а за някои храни даже доближава даже до 50%, съобщи Карадайъ.

Дневният ред на хората е дневният ред на Движение за права и свободи. И ние ще го пренесем като дневен ред на политиците в 49-тото Народно заседание, безапелационен е водачът на партията.

В този дневен ред са инфлацията, обедняването, високите цени, работните места, приходите. В него са и проблемите на хората в Област Шумен, които са свързани и с водата, и с неприятната инфраструктура, добави той.

Карадайъ даде образец и с доставката на дърва. Развитието на дърводобива в региона е доста положително, само че има проблем с доставянето на дърва. Липсва отношение към проблемите на хората, изясни Карадайъ.



В разнообразни обстановки, по друг метод все някой се опитва  да отнеме от силата на Движение за права и свободи, в случай че може Движение за права и свободи да го няма. Тези хора някъде другаде си вършат тези сметки, а не тук в Шумен. То не зависи от тях, а единствено от нас, безапелационен е водачът на Движение за права и свободи.

Той напомни, че неотдавна Движение за права и свободи е имало опция да покаже пред цялото общество обединителната мощ на партията с проведената дарителска акция и благодари на структурата на ДПС-Шумен.

Показахме последния месец, че когато тръгнем със съпричастност, със съчувствие можем да обединим целия български народ. Такъв огромен жанр сме ние, депесарски, имаме отговорност към Родината, съобщи Карадайъ.

Силният депесарски жанр би трябвало да бъде в обединяването и в политическата сфера, с цел да може да има устойчиво болшинство в Народното събрание. Това болшинство ще може да излъчи постоянен кабинет, който ще работи по дневния ред на хората, съобщи Карадайъ.



Той напомни, че жанр се получава от първите букви на мотото на предизборната акция на Движение за права и свободи: " Разум, Отговорност, Диалог ".

" Разум ни е нужен, с цел да сканираме, проучваме и оценим икономическите, обществените и политическите параметри в тази обстановка.

Отговорност ни е потребност - персонална, групова, партийна и парламентарна, с цел да поемем такива задължения, че решенията да бъдат осъществени в действителния живот.

Диалог е нужен, с цел да реализираме единодушие, обединяване и заедност. За да намерим устойчивите политически формули за решаването на настоящите проблеми на хората и на страната ", съобщи Карадайъ.

Той сподели още, че от област Шумен Движение за права и свободи би трябвало да има минимум 2 мандата, а в 49-ото Народно заседание - " да бъдем най-малко 49 народни представители ".

Има политически сили, които съзнателно тласкат страната надолу посредством заклинания и разграничителни линии, като авансово декларират, че България няма да има държавно управление. Отсега приказват, че ще вървят отново на избори, съобщи Хамид Хамид. И акцентира: " Това е несериозно, също така е незаконно по отношение на жителите на България, тъй като всеки, когато гласоподава, дава мандат да се работи, а не да се върви отново на избори! ".

Проблемите на всички места са тежки  - бедността, инфлацията, растежът на цените, ниските приходи, липса на държавна политика за поддръжка на дребния производител и бизнес, дефицитът на държавна политика изобщо. Държавата сега се движи на автопилот и това е в продължение на последните две години, безапелационен бе Хамид.

Постигнахме доста в 48-ото Народно събрание. Всички български жители ще имат опция да гласоподават, кой с машина, кой на хартия, уточни Ахмед Ахмедов. И продължи: " Постигнахме безвъзмездни учебници за всички български деца в нашата Родина. С помощта на доктор Хасан Адемов направихме по този начин, че минималната пенсия да стане 50 % от междинната за нашата страна. ".

В идващото Народно заседание ще създадем всичко допустимо законопроектът за Конституцията, който Движение за права и свободи предложи във връзка с правосъдната промяна, да бъде признат. Ще създадем тъй че да има вложения, България да стане част от еврозоната и Шенген, увери Ахмед Ахмедов.

Да престанем да се разделяме на положителни и неприятни, а да се захванем с проблемите на хората. Досегашните ръководещи подвигнаха пенсиите, само че аз не видях един човек в страната да е удовлетворен от това нарастване, сподели още Адемов. Той напомни, че сега пенсиите се заплащат със заеми и сподели, че не трябва повече да се ръководи по този метод.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР