Първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу Covid-19 на

...
Първата доставка от 2400 дози на ваксината срещу Covid-19 на
Коментари Харесай

У нас пристигна ваксината срещу COVID-19 на ”Moderna”

Първата доставка от 2400 дози на имунизацията против Covid-19 на американската фармацевтична компания ”Moderna ” дойде в България. Това разгласи по време на днешното съвещание на държавното управление министър председателят Бойко Борисов, както и разпореди на здравния министър имунизациите да се слагат навреме.
" С идването на идващия ден би трябвало да стартира имунизирането. Да няма такива оправдания " ами останаха две, вместо да ги хвърлим ", да по-правилно вместо да се хвърлят, да се слагат. Но на идващия в листата, а не сходно случаи, каквито имахме. Колкото по-рано свърши пандемията, толкоз по-добре, тъй като на месец се харчат големи пари ", уточни Борисов.

Страната ни е поръчала общо половин милион дози от имунизацията на " Moderna ". Нейното предпазване е доста по-лесно, защото не се изисква рекордно ниската температура от -70 градуса, както е при създаването на Pfizer/BioNTEch.

Основното количество от имунизацията на американската компания се чака да дойде у нас през месеците април и юли, като е допустимо да настъпят промени според от индустриалния потенциал на компанията. В края на месец януари се чака доставка на още дози.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР