Първата докладвана смърт от професионална астма в индустрията за производство

...
Първата докладвана смърт от професионална астма в индустрията за производство
Коментари Харесай

27-годишна жена почина от астматичен пристъп, докато работеше в съоръжението за канабис в Масачузетс, първият докладван случай в САЩ

Първата докладвана гибел от професионална астма в промишлеността за произвеждане на канабис в Съединени американски щати лиши живота на служащ в Масачузетс, федерално здраве и сигурност 27-годишната жена е работила в оборудване за развъждане и преправка на канабис, когато е получила влошаващи се свързани с работата респираторни признаци, които са приключили с съдбовен астматичен припадък през януари 2022 година, споделиха чиновници във федерален отчет оповестено в четвъртък. В отчета се показва, че алергичните болести като астма са възходящо безпокойствие в промишлеността на канабис в Съединени американски щати, която се разраства бързо през последните години с помощта на вълната от легализации на държавно равнище.

В отчета се споделя, че гибелта на служащия " илюстрира пропуснатите благоприятни условия за предварителна защита, в това число експозиция на работното място, здравно наблюдаване и лекуване в сходство с актуалните насоки за астма. "

U.S. Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите разгласиха отчета, който съгласно него съставлява констатации от федерална ревизия на администрацията по сигурност и здраве при работа, която включва оценка на експозицията на работното място, изявленията с сътрудници и близки родственици, прегледи на медицински досиета и съдействие с департамента на Масачузетс на публичното здраве.

Докладът не показва името на служащия или оборудването в Масачузетс. Федералната администрация по сигурност и здраве при работа обаче заяви в документи предходната година, че чиновник в холиокското местонахождение на компанията за канабис Trulieve, който пакетирал надробен канабис в предварителни ролки, е получил астматичен припадък и по-късно умрял в болничното заведение. Трулиев разпознава работничката като Лорна Макмъри, 27-годишна, предходната година.

Според Boston.com, Трулиев е платила повече от $14,00 след реализиране на съглашение с OSHA след гибелта на Макмъри.

По това време Trulieve сподели, че ще „ проектира и внедри краткотрайна стратегия за информация и образование, която предизвестява чиновниците за евентуални алергични реакции, които могат да изпитат, работейки със надробен прахуляк от канабис в професионална среда “, съгласно изхода.

Представители на Trulieve не дадоха отговор на претенции за коментар от Associated Press.

Докладът цитира изследвания, които разпознават респираторни рискове в промишлеността за развъждане и произвеждане на канабис, като микробни и растителни алергени. Докладът също по този начин показва, че химикали като пестициди и алергени, характерни за самото растение канабис, могат да съставляват заплаха.

„ Голям червен байрак “

Откритието идва като заверка на марихуаната за забавление, и произлизащият от това напредък на промишлеността с канабис се популяризира. Почти половината от щатите позволяват използването на марихуана от възрастни за забавление. Легализацията стартира през 2012 година във Вашингтон и Колорадо и единствено се форсира.

Привържениците на сигурността в промишлеността на марихуаната приканиха за повече защитни ограничения, с цел да се подсигурява, че бизнесът с канабис не излага на риск служащите или обществото. < /p>

Смъртта на служащия от Масачузетс „ би трябвало да бъде огромен червен байрак за законодателите, че би трябвало да сложим повече парапети към тази промишленост “, сподели Скот Ганьон, наблюдаващ на промишлеността за канабис, който се застъпва за предварителната защита на злоупотребата с субстанции в Мейн, където марихуаната е легална от няколко години.

Индустрията желае да бъде допустимо най-безопасна, сподели Пол Арментано, заместник-директор на NORML, групата за промяна на закона за марихуаната, добавяйки, че „ вероятността от такива случаите са доста понижени в среди, където бизнесът с канабис е лицензиран, контролиран и се изисква да се придържа към същия тип разпореждания и стандарти за сигурност на работното място като другите. "

" Освен това, когато такива случаи се появят, контролираните пазарът подсигурява, че те са вярно разследвани и че са подхванати коригиращи дейности за попречване на бъдещи произшествия, " сподели Арментано.

С повишаването на броя на удобните за използването на канабис щати в Съединени американски щати набъбна и количеството на опиатите приложимост измежду американски служащи.

Годишен анализ от здравна лаборатория и компания за тестване на Quest Diagnostics демонстрира, че процентът на общите чиновници в Съединени американски щати, които са дали позитивен тест за канабис през 2022 година, е достигнал най-високото равнище, записано в миналото от Quest, който стартира да проучва годишни данни за тестване на опиати на работното място през 1988 г. 

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР