Първата детска библиотека Малък герой ще бъде обособена на територията

...
Първата детска библиотека Малък герой ще бъде обособена на територията
Коментари Харесай

Създават библиотека Малък герой във всички детски отделения в Пирогов

Първата детска библиотека " Малък воин " ще бъде обособена на територията на всички клиники и отделения, където се одобряват и лекуват деца от 0 до 18 годишна възраст в УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ", оповестиха от лечебното заведение.

Инициативата започва на Международния ден на детската книга - 2 април, като редица издателства и книжарници към този момент са дарили десетки книги.

Даренията бяха признати на особено проведено събитие по случай празника на детската книга от шефа на " Пирогов " проф. доктор Иван Поромански, началника на Клиниката по детска хирургия проф. доктор Христо Шивачев и основната здравна сестра Маргарита Стоянова. Присъстваха още старши медицински сестри от детските отделения на болничното заведение, както и представители на част от издателствата.

„ Благодарение на помощта, която ни оказвате, дарявайки тези книги, имаме опция да създадем престоя на дребните пациенти по-лек и не толкоз травматичен. Вярвам, че книгите ще заместят най-малко малко смарт телефоните. “, сподели проф. доктор Иван Поромански.

Общият брой минали през незабавните кабинети деца в „ Пирогов “ за предходната година е над 22 000, като огромен брой от тях са приети в болница.

„ Щастлив съм, че имаме опция да надградим съществуващата библиотека като я разтеглим. До този миг нямахме такава във всички детски отделения. От през днешния ден, с изключение на психическата поддръжка, която оказваме на децата по време на престоя им в Пирогов, с предоставените книги ще възпитаваме и развиваме полезности и умения за другарство в нашите дребни герои. “, акцентира проф. доктор Христо Шивачев.

 Снимка: "Пирогов "

Всички дарени книги в интерес на самодейността ще получат особено основан щемпел „ Библиотека Малък воин Пирогов “ преди да намерят място в ръцете на следващия дребен воин в най-голямата болница за оказване на незабавна здравна помощ в България.

 Снимка: "Пирогов "
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР